Türkiye’nin en başarılı gençleri

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin en başarılı gençleri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2006 00:00

Uluslararası Genç Liderler ve Girişimciler Federasyonu (JCI) Türkiye Temsilciliği tarafından bu yıl 12’ncisi düzenlenen, Türkiye’nin En Başarılı 10 Genci Yarışması’nın ödülleri sahiplerini buldu.

ABD’de 1910 yılında Henry Giessenbier’in önderliğinde kurulan ve 124 ülkede faaliyet gösteren JCI, dünyanın önde gelen liderlik ve girişimcilik organizasyonlarından biri olarak tanımlanıyor. JCI’ın 18-40 yaş arasında her meslekten yaklaşık 200 bin üyesi bulunuyor. Her yıl 10 dalda düzenlediği yarışmayla da yılın en başarılı gençlerini seçiyor. Bu yıl "İnsan Haklarına, Çocuklara ve Dünya Barışına Katkı" dalında ödül alan kimsenin olmadığı yarışmanın 9 daldaki birincileri, önceki gün Levent’teki İş Kuleleri’nde düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Ödüle layık görülenler, 2007 yılında Antalya’da düzenlenecek JCI Dünya Kongresi’nde yarışacak. Ödüllerin sahipleri ve ödül aldıkları alanlar şöyle:

Kazım Yıldırım (İş Dünyası, Ekonomi ve Girişimcilik), Zafer Şahin (Siyaset, Hukuk ve Kamu Yönetim), Volkan Demir (Bilimsel Önderlik), Tan Sağtürk (Kültürel Başarı), Süleyman Dilsiz (Çevre Korumacılığı ve Ahlaki Önderlik), Bilal Zemin (İnsanlığa ve Gönüllü Kuruluşlara Hizmet), Deniz Erdoğmuş (Fen ve Teknik Gelişme), Barış Bayraktar (Kişisel Başarı), Polat Dursun (Tıbbi Yenilik ve Buluşlar).
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!