Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı Bodrum’da turizm 12 aya yayılacak

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı Bodrum’da turizm 12 aya yayılacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2010 00:00

Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı (BOYTAV), Bodrum Turizm ve Tanıtım Stratejisi’ni uygulayarak Bodrum’daki 4-5 aylık turizm süresini 12 aya yaymayı hedefliyor.

Haberin Devamı

İstanbul Güneşli’deki 212 Alışveriş Merkezi’nde 3 Boyutlu Bodrum Tanıtım Filmi’nin sunumunda konuşan Bodrum Belediye Başkanı ve Bodrum Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum için artık otel ağırlıklı değil destinasyon ağırlıklı çalışacaklarını belirterek, “Türkiye’nin dünyaya açılan iki kapısı var. Biri İstanbul diğeri ise Bodrum. Biz turizmin alternatif kollarıyla Bodrum’u buluşturmak istiyoruz. Bunu başarmak adına Bodrum Turizm ve Tanıtım Stratejisi’ni hazırladık” dedi.
Futbol turizmi de gelişecek
Amaçlarının, Bodrum’un uluslararası bayrağına bir yıldız daha takmak olduğunu söyleyen Başkan Kocadon, şöyle devam etti: “Bodrum’a gelen turist sayısını arttırmak amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı ve bakanlığın yurtdışı temsilcilikleriyle iletişim halindeyiz. Ayrıca, futbol turnuvalarını Bodrum’a çekmeyi amaçlıyoruz. Yakın zamanda büyük kulüplerin de kampları burda yapılacak. Golf turizmi, tarih, doğa ve termal turiziminin gelişmesi için çalışma halindeyiz. Hedef ülkelere ‘Bodrum Tanıtım Günleri’ düzenleyeceğiz. Markalaşarak dünya turizm arenasında yer alacağız.” Bodrum Tanıtım Filminin sunumuna tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Erdal Özyağcılar ve eşi Güzin Özyağcılar da katıldı.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!