Türkiye kitabına çok bölüm ekledik

Güncelleme Tarihi:

Türkiye kitabına çok bölüm ekledik
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2006 00:00

Metro Grubu’na bağlı Real Hipermarketler zincirinin sekizincisi dün Antalya’da açıldı. 35 milyon Euro’ya malolan Real’in Antalya’daki hipermarketin açılışını Metro Grup CEO’su Hans Körber yaptı.

Real Antalya Hipermarketinin açılış törenine, Körber’in yanısıra, Real Hipermarketler Zinciri Türkiye Genel Müdürü Ulf Groth ve Real International Holding Üst Yöneticisi Dusan Wilms da katıldı. Almanya Başbakanı Angela Merkel’in resmi heyeti ile birlikte Türkiye’ye gelen Hans Körber, açılışta yaptığı konuşmada, "Metro Group olarak Türkiye Almanya ilişkilerini bir kitap olarak tanımlarsak eğer, çok bölüm eklediğimizi söyleyebilirim. 1977’de Türkiye’den mal alımı ile başlayan ilişkimiz, bugün bizi yüzlerce tedarikçi ile 500 milyon Euro’luk bir ticaret hacmini getirmiştir" dedi.

KİTABA ÇOK BÖLÜM EKLENDİ: Körber, sözlerini şöyle sürdürdü: "Almanya Başbakanı Angela Merkel’in resmi heyeti ile Türkiye’ye geldim. Başbakan Merkel’in ziyareti Türk Alman dostluğunu derinleştirmek için çok önemli bir katkıdır. İki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler de bu temelin merkez noktasıdır. Metro Group olarak Türkiye, Almanya ilişkilerini bir kitap olarak tanımlarsak eğer, çok bölüm eklediğimizi söyleyebilirim. 1977’de Türkiye’den mal alımı ile başlayan ilişkimiz bugün bizi yüzlerce tedarikçi ile 500 milyon Euro’luk bir ticaret hacmini getirmiştir. Türkiye’de bizim için, aynı zamanda ilginç bir perakende pazarı. 1990 senesinden beri şirketimiz Türkiye’ye modern mağazacılık ve altyapısı anlamında 500 milyon Euro’dan fazla yatırım yapmıştır."

SATIŞLAR 920 MİLYON EURO: 2005’te toplam satışlarının yüzde 20 artarak 920 milyon Euro’ya ulaştığını belirten Körber, "Bugün Türkiye’de çalışan sayımız da 3.000’i aştı. Türkiye’de 9 adet Metro Cash & Carry ve bugünkü açılışımızla birlikte 8 Real mağazamız var. Aralık ayında da Gaziantep’de Metro Cash &Carry mağazamızı açacağız" diye konuştu.

TÜRKİYE STRATEJİK ÜLKE: Metro Group olarak Türkiye’deki faaliyetlerini artıracaklarını belirten Körber, sözlerini şöyle tamamladı: "Artan tüketimin pozitif perspektifleri Türkiye’yi bizim için stratejik ülke konumuna getiriyor. Türkiye’de işlerimiz büyümeye devam edecek. Mağazalarımız Türk insanının yaşam standartlarının daha da geliştirmesine yardımcı olacak."

300 KİŞİYE İŞ İMKANI: 17 bin metrekare alan üzerinde kurulu Real Antalya hipermarketin, 637 araçlık otoparkı ile de kentteki trafik sıkışıklığını önleyebileceğini savunan yetkililere göre, Real Antalya Hipermarketi’nde 300 kişiye istihdam sağlanacak, çalışanların yüzde 90’ı Antalyalılar’dan oluşacak. Güvenlik, servis ve catring gibi hizmetler de dahil edildiğinde Real’in Antalya’da istihdam ettiği kişi sayısı 450’ye çıkabilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!