'Türkiye İtibar Endeksi' açıklanıyor

Güncelleme Tarihi:

Türkiye İtibar Endeksi açıklanıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2012 13:39

Türkiye İtibar Endeksi (TİE) 2011 Sonuçları 7 Mart’ta açıklanıyor. TİE 2011 Sonuçlarını Değerlendirme Zirvesi’ne Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da katılacak.

Haberin Devamı

TİE Akademik Danışma Kurulu üyesi ve London School of Economics (LSE) öğretim üyesi Prof. Patrick Humphreys, İtibar Atölyesi’nin İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlediği Türkiye İtibar Endeksi 2011 Sonuçlarını Değerlendirme Zirvesi’ne katılmak üzere Türkiye’ye geliyor.

Önemli isimlerin söz alacağı TİE 2011 Zirvesi  7 Mart'ta İstanbul Ticaret Üniversitesi (İTİCÜ) Eminönü Kampüsü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek. Zirvenin açılış konuşmasını bu yıl ki onur konuğu Bakan Zafer Çağlayan yapacak.

İş, basın ve akademik dünyadan kanaat önderi isimlerinin destekleri ile kurulan İtibar Atölyesi, kurum ve markaların, sektörler ligindeki yerlerini, hedef kitle ve paydaşları nezdindeki algılarını net ve tarafsız bir şekilde ölçümleyebilecekleri Türkiye İtibar Endeksi’ni önümüzdeki günlerde ülke ekonomisinin hizmetine sunacak. 

Haberin Devamı

TİE, Amerika ve İngiltere’de yıllardır yürütülen itibar endekslerinin Türkiye uygulaması olacak. Ulusal Endeks oluşturulurken, araştırmanın saha çalışması 26 ilde tesadüfî örneklem yöntemi ile hem yüzyüze hem de online yapıldı. TİE,  kurum ve markaların toplumun çeşitli sosyal kesimlerinden oluşan “kamu” nezdindeki MR’ını çekmeyi amaçlıyor. ‘Türkiye İtibar Endeksi’ oluşturulurken, Türkiye genelinde  15 Aralık 2011 – 30 Ocak 2012  tarihlerinde 26 ilde 2 bin 56 kişiyle  yüz yüze temsili bir çalışma yürütüldü ve elde edilen sonuçlarla ‘Türkiye İtibar Endeksi’ hesaplandı.

12 sektörün incelendiği endekste sektörlerin algısı da incelenecek, başarılı itibar yönetimi için bir yol haritası çizilecek. Kurum ve markalar her şeyden önce “Türkiye İtibar Endeksi”nden yararlanarak sektörlerindeki yerlerini, kamuoyu nezdindeki algılarını ölçümleyebilecekler. Bu sayede stratejik yol haritalarının hazırlanmasında ve yatırımcı ilişkilerinin şekillenmesinde TİE önemli bir parametre olacak.

7 Mart'taki zirveye  LSE’den dünyaca ünlü davranış bilimleri uzmanı Patrick Humphreys, TİE Platformu Yürütme Kurulu Başkanı Can Çağdaş, İTİCÜ Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren, İTİCÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. A. Halim Zaim, İtibar Atölyesi Kurucusu ve TİE Platformu Yürütme Kurulu Üyesi Ertan Acar, Uluslararası araştırma şirketi Xsights’ın Yönetim Kurulu Başkanı ve TİE Platformu Yürütme Kurulu Üyesi Çiğdem Penn, İTİCÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Münevver Turanlı, TİE Platformu Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı F. Fatma Çelenk ve İTİCÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebru Güzelcik Ural gibi pek çok önemli ismin konuşmacı olarak katılacak.

 

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!