Türkiye, Isuzu'nun üçüncü büyük pazarı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye, Isuzunun üçüncü büyük pazarı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 1999 00:00

Haberin Devamı

Isuzu Yönetim Kurulu Başkanı Takeshi Inoh (solda) ile Gebze’de faaliyete

geçecek olan Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayi Genel Müdürü Kamil Eser.

ISUZU'nun Yönetim Kurulu Başkanı Takeshi Inoh, hafif kamyon üretim ve satımında Türkiye'nin, Çin ve ABD'den sonra dünyadaki üçüncü büyük pazarı olduğunu söyledi.

Inoh, Türkiye'nin deprem yaralarını da en kısa süre içinde saracağını belirterek, ‘‘Türkiye bu işin de üstesinden gelir’’ dedi.

Deprem yaralarının sarılması için hibe ettikleri kamyonların, erzak taşınmasında kullanılmasından büyük mutluluk duyduklarını belirten Inoh, kamyon üretiminde dünyada bir numara olduklarını, dünyada da birinci olmak istediklerini söyledi. Japonya'daki test merkezlerini ve devasa fabrikalarını Türk gazetecilere açan Inoh, ürünlerinin dünyada 130 ülkeye ihraç edildiğini söyledi.

GEBZE YATIRIMI

Isuzu, Itochu ve Anadolu Otomotiv ortaklığıyla kurulan ve önümüzdeki günlerde Gebze'deki yeni tesislerinde hizmete girecek olan Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayi'nin Genel Müdürü Kamil Eser de yeni yatırımın yaklaşık 50 milyon dolara (22.5 trilyon lira) malolduğunu, yıllık 12 bin araç kapasitesinin 20 bine çıkacağını bildirdi.

Anadolu Isuzu, 1997'de 4.5, 1998'de 16.2 milyon adet ihracat yaptı. Bu yılki ihracat hedefinin ise 25 milyon dolar olduğu belirtilrdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!