Türkiye hepimizin mesajı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye hepimizin mesajı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2014 01:00

İŞVEREN ve işçi örgütlerini temsil eden 7 büyük sivil toplum örgütü, son dönemdeki ‘yolsuzluk ve paralel devlet’ tartışmalarının Türkiye ekonomisini olumsuz etkilememesi için önerilerini içeren ortak ‘bildiri’ yayınladı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), HAK İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ), MEMUR Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN) ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) dün biraraya gelerek, son gelişmeleri değerlendiren bir ortak bildiri yayınladı. “Çünkü Türkiye Hepimizin” başlıklı bildiride şöyle denildi:

EKONOMİK BAŞARI ÖNEMLİ

“Demokrasiyi, ekonomiyi ve iş dünyasını tehdit eden yolsuzluk ve paralel devlet iddialarının üzerine kararlılıkla gidilmesini istiyoruz. Demokrasinin temel ilkelerinden kuvvetler ayrılığını kuvvetler çatışmasına dönüştürecek tartışmalardan ve ayrışmalardan kaçınılmasını istiyoruz. Küresel krize rağmen sürdürdüğümüz ekonomik başarımızın sekteye uğramasına izin verilmemesini istiyoruz. AB’ye tam üyelik sürecinin zayıflatılmamasını, aksine sürecin hızlandırılmasını istiyoruz. Türkiye’nin uluslararası imajını sarsacak girişimlerden hassasiyetle uzak durulmasını istiyoruz. Türkiye için üretenlerin, istihdam sağlayan kurum, kuruluş ve şirketlerimizin, itibarlarının zedelenmemesini, kamplaşmalara kurban edilmemesini istiyoruz. İfade, düşünce, inanç ve teşebbüs hürriyetini güçlendirecek, özel hayata saygıyı pekiştirecek bir anayasa istiyoruz.”

KANDİL AKŞAMI KARAR

Ortak bildiri fikrinin de Mevlid Kandili kutlandığı pazar akşamı oluştuğu öğrenildi. Buna göre kandil kutlamak için telefonlaşan STK başkanları, birbirlerine 17 Aralık sonrası yaşanan gelişmelerden dolayı kaygılarını aktardılar. Anadolu’dan da benzer kaygıların geldiğini ifade eden STK başkanları, birşey yapılması gerektiği konusunda anlaştı ve müzakereler sonucunda bir bildiri yayınlanması kararı alındı. Dün yapılan basın toplantısında Kamu-Sen’i temsilen kimse yer almadı.

YAPMAK ZOR YIKMAK KOLAY

Haberin Devamı

Birlik ve beraberlik yerine kamplaşmaları derinleştiren, kurumlara ve kurallara güveni ve ülke istikrarını tehdit eden gelişmeler, enerjimizi kalkınmaya, daha fazla refah ve demokrasiye odaklamamızı zorlaştırmaktadır.
Bizler, demokrasiyi, ekonomiyi ve iş dünyasını tehdit eden bu yolsuzluk ve paralel devlet iddialarının üzerine kararlılıkla gidilmesini istiyoruz.
Türkiye için üretenlerin, istihdam sağlayan kurum, kuruluş ve şirketlerimizin itibarlarının kamplaşmalara kurban edilmemesini istiyoruz.
İfade, düşünce, inanç ve teşebbüs hürriyetini güçlendirecek, özel hayata saygıyı pekiştirecek yeni bir anayasa istiyoruz.
Yapmak zor yıkmak kolaydır. Bu ülkeyi yıpratacak, ortak kazanımlarımızı heba edecek tutumlar, hepimize kaybettirir.
Hepimiz bu ülke için çalışıyoruz, bu ülke için üretiyoruz. Gün ayrışma değil, bütünleşme günüdür.
Gün, günlük çekişmelerden sıyrılıp, ortak geleceğimiz için birlikte hareket etme günüdür. Çünkü Türkiye hepimizin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!