Türkiye Grameen Mikrokredi Antalya Şubesi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Grameen Mikrokredi Antalya Şubesi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2011 12:07

Türkiye Grameen Mikrokredi Antalya Şubesi açıldı.

Haberin Devamı

Antalya Valiliği Toplantı Salonunda düzenlenen Türkiye Grameen Mikrokredi Antalya Şubesi'nin açılışı törenine, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Abdülkadir Aksu, CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Aziz Akgül, Citibank Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Sever ile mikrokredi desteği alan bazı mikro girişimciler katıldı.

Abdülkadir Aksu, burada yaptığı konuşmada, ilk mikrokredi uygulamasının Diyarbakır'da başladığını hatırlatarak, bugün 59 ilde 75 şubede uygulamanın sürdürüldüğünü ve 44 bin kadının bu krediden yararlandığını belirtti.

Kadınların ufak kredilerle büyük işler yaptıklarını dile getiren Aksu, “Ona buna muhtaç olmaktan kurtulup, vergi levhasını iş yerine asan hanım kardeşlerimizi görünce biz de çok mutlu olduk” dedi.

Haberin Devamı

Diyarbakır'daki mikrokredi uygulamalarından örnekler veren Aksu, uygulamaya destek vermelerinin en önemli nedenlerinden birinin de AK Parti iktidarının sosyal politikalarına uygun bir olması olduğunu bildirdi.

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak da Muğla Valiliği yaptığı dönemde de mikrokredi uygulaması başlattıklarını ve Muğlalıların uygulamaya büyük ilgi gösterdiğini ifade ederek, aynı ilginin Antalya'da da olacağını düşündüğünü bildirdi.

Antalya'nın göç alan bir şehir olduğuna dikkati çeken Altıparmak, ihtiyaç sahibi vatandaşlara Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla yardım ettiklerini ancak yardım değil iş isteyenler için mikrokredi uygulamasının uygun olacağını sözlerine ekledi.

Altıparmak, mikrokredi için ihtiyaç duyulan finansman desteğini veren Citibank'a teşekkür etti.

Aziz Akgül ise hibe şeklindeki yardımların istisnai durumlarda yapılması gerektiğine inandığını belirterek, çalışabilecek durumdaki insanlar için mikrokredi uygulamasının daha uygun olduğunu bildirdi. Akgül, dünyada 600 milyon insanın mikrokrediden istifade ettiğini belirterek, bu kredilerin dünyada yoksulluğun ve işsizliğin azaltılmasında önemli stratejilerden biri olduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından Antalya'da mikrokredi kullanmak isteyen 5 kadına kredi çekleri Abdülkadir Aksu, Vali Ahmet Altıparmak, CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Citibank Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Sever ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül tarafından verildi.
Katılımcılar daha sonra Valilik yakınına açılan Mikrokredi Merkezi'nin açılış kurdelesini kesti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!