Türkiye evimiz gibi IMF olmasa da yatırım sürecek

Güncelleme Tarihi:

Türkiye evimiz gibi IMF olmasa da yatırım sürecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2009 00:00

Yapı Kredi Bankası’nda Koç Grubu ile eşit ortak İtalyan UniCredito Group’un CEO’su Alessandro Profumo, “Türkiye’ye güveniyorum. Kendimi evimde gibi hissediyorum. Türkiye, UniCredito için artan bir öneme sahip. IMF ile anlaşma olsa da olmasa da yatırıma devam” dedi.

KOÇ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ile birlikte Gebze-Çayırova’daki Yapı Kredi Bankacılık Üssü bünyesindeki Bankacılık Akademisi’nin açılışını yapan UniCredito Group Yönetim Kurulu Başkanı Alessandro Profumo, “Türkiye, bir başarı örneği olarak karşımızda duruyor. Grup olarak Türkiye’de bulunmaktan mutluyuz. Sektörde birinci banka değiliz belki ama, en iyi bankayız. Bardağın dolu tarafını görelim. İyi banka olmak için müşteriye tatminkar hizmet sunmalısınız. Bu noktada insan kaynakları önemli. En sağlıklı yatırım eğitime yatırım” dedi.

Eğitime yılda 39 bin saat

Bankacılık Akademisi projesinin son derece önemli olduğunu vurgulayan Profumo, şöyle devam etti: “Çünkü insan kaynakları bizim işimizin gerçek damarını oluşturuyor. En önemli unsur, en iyi insan kaynaklarına ulaşmak. Bizim için en önemli unsur müşteriler açısından tatmin edici düzeyde olmak. Çok güçlü olmalı ve çok çalışmalıyız. Bu proje eğitime ve insan kaynaklarına yatırımda en iyi projelerden biri. Eğitime yılda 39 bin saat harcıyoruz.”

Türkiye’nin önemi arttı

Türkiye’ye güvendiğini vurgulayan Profumo, “Kendimi evimde gibi hissediyorum. Geçmiş yıllarda yaşanan finansal çalkantılarda Türkiye güçlü finansal sistem kurdu. Yapı Kredi Bankacılık Akademisi gibi eğitim platformları genç bankacılara bu tecrübelerden yararlanma imkanı sunacak” ifadelerini kullandı. Profumo, Türkiye’nin UniCredito için artan bir öneme sahip olduğunu bildirdi.

Küresel kriz çözülüyor

“Türkiye ekonomisi daralmasına rağmen iyileşme sürecine girildi. Biz iyi şirketlere kredi veriyoruz. Kriz çözülmüş değil ama, çözülme yolunda” diyen Profumo, Koç Grubu ile Koç Finansal Hizmetler’de yüzde 50-50 ortak olduklarını hatırlatarak, “Yapı Kredi, Türk bankacılık sisteminin en önemli bankalarından biri. Çok güçlü iki ortağı var. Türkiye bölgesinde stratejik öneme sahip” diye konuştu.

Ortaklık sağlam temelde

Profumo, “Türkiye, IMF ile anlaşma yapmalı mı” sorusuna ise, “Türkiye ekonomisinin çok kaliteli tarafları var. IMF olsa da olmasa da biz yatırımlara devam ederiz” karşılığını verdi. Profumo, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın “Kriz öncesinde Türk bankacılık sektörüne yatırım yapmayanlar pişman oldu” açıklamasını hatırlatıp, “Keşke biz de daha fazla yatırım yapsaydık, dediniz mi” diye soran gazeteciye, geçen yıl sermaye artırımına katıldıklarını hatırlattı ve “Ortaklığa sağlam temelde devam edeceğiz” yanıtı verdi.

Bankacılık Akademisi’ne 8.5 milyon Euro harcama yapıldı

YAPI Kredi, 17 bin çalışanına ve ilerleyen yıllarda sektör için yetiştirilecek genç bankacılara eğitim verilecek Bankacılık Akademisi için 8.5 milyon Euro yatırım yaptı. Yapı Kredi Bankacılık Üssü binasında, yaklaşık 10 bin metrekare alana kurulu Bankacılık Akademisi, 36 sınıfta, günde 1200 bankacıya eğitim verme kapasitesine sahip. Modern bir üniverste kampüsü gibi düzenlenen akademi için, Boğaziçi Üniversitesi başta olmak üzere bazı üniversitelerle işbirliğine gidildi. Yapı Kredi’de, çalışanlara kişi başına ortalama 77 saat eğitim düşüyor. Akademide eğitim verilen çalışanların yüzde 70’i İstanbul’a diğer illerden geliyor. Eğitim için gelenlerin kalması için, Bayramoğlu’nda 450 odalı bir otel kullanılıyor. Bankacılık üssünde 2500 kişi çalışırken, eğitim amaçlı gelenlerle binadaki kapasite 3500’ü geçecek.

Koç: Liderlik yolunda hızlı büyüyoruz

KOÇ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, “Türkiye girdiği köklü değişimlerle, yapısal reformlarla bu krizi iyi şekilde atlattı. Biz Yapı Kredi olarak organik ve hızlı büyüyoruz. Amacımız bankamızı en iyi, lider banka yapmak. Türkiye, bankacılık sektöründe iyi bir seviyede. Yapı Kredi de iyi bir seviyede ve güçlü bir yapıya sahip. Finansta büyümeye devam edeceğiz. Yapı Kredi’nin Koç ve UniCredit gibi güçlü ortakları var” dedi.

RMK Marine ‘muharip gemi’ Dost’u kızağa koydu

KOÇ Holding’in, büyük askeri gemi ve mega yat yapacak hale getirmek için yatırım yaptığı ve ana yatırımları tamamladığı Tuzla’daki RMK Marine Tersanesi ilk meyvesini veriyor. Muharip gemi projesi kapsamında yapılan ‘Dost’, dün kızağa konuldu. Gemi önümüzdeki yıl denize indirilecek, 2011’de teslim edilecek. RMK Marine’deki törende gemiyi; Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral İzzet Atrunç, Koç Holding CEO’su Dr. Bülent Bulgurlu ve Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar ile Koç Holding Savunma Sanayi Grubu Başkanı Kudret Önen birlikte kızağa koydu. Mustafa Koç, Türk savunma sanayi şirketlerinin cirosunun önceki yıla göre yüzde 15 büyüdüğünü bildirdi ve “Sektör 600 milyon dolar da ihracat yaptı. Hepimizi esas sevindiren, TSK’nın savunma sistemleri ihtiyacının yüzde 44’ünün yurt içi imkanlarla karşılanması. Sektör ihracatını 1 milyar dolara, yurt içi kaynaklardan karşılama oranını da yüzde 50’ye çıkarmak gibi çok ciddi hedefler var” dedi. 4 tane sahil güvenlik arama kurtarma gemisi yapımını kapsayan muharip gemi projesinin ihale bedeli 352.5 milyon Euro. Projenin diğer gemileri 2012’den itibaren teslim edilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!