Türkiye ekonomisi Moody’s’i utandıracak

Güncelleme Tarihi:

Türkiye ekonomisi Moody’s’i utandıracak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2016 20:45

BAU International Washington D.C. Üniversitesi’nde düzenlenen, Türk iş dünyasından genç iş insanlarının konuşmacı olarak katıldığı panelde, darbe girişimi sonrası yaşananlar ve kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in Türkiye’nin uzun vadeli kredi notunu düşürmesi ele alındı.

Haberin Devamı

Moderatörlüğünü Global Policy Institute (GPI) Başkanı Paolo von Schirach’ın üstlendiği tartışmada, Gayem Group yönetici ortağı Eral Osmanlar, “Türkiye’nin ortağından beklentisi darbenin elebaşı Fethullah Gülen’in Türkiye’ye iadesi için sürecin ivedilikle işletilmesidir” dedi. üç gün arayla

ÇELİŞKİLİ KARARLAR

Bahçeşehir Eğitim Kurumları İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel ise Türkiye’nin bölgesindeki pek çok soruna rağmen ekonomisinde yüzde 4 büyüme yakaladığını belirterek, “Moody’s daha önce yaptığı değerlendirmede Türkiye ekonomisinin darbenin şokunu tamamen emdiğini belirtmişti. Bu değerlendirmeden üç gün sonra kredi notunu düşürdü. Üç gün içinde kendisiyle çelişen bu kuruluşun güvenilirliğinden şüphe ediyoruz. Acaba darbe girişimi ile elde edilemeyenler Türkiye’nin ekonomisini zora sokarak mı elde edilmeye çalışılıyor? Türkiye’yi sıkıntıya sokma hevesinde olanlar şunu bilmelidirler ki bu çabalar sonuçsuz kalacak. Türkiye ekonomisi Moody’s’i utandıracak” dedi.  güçlendirilmiş ortaklık yapalımBestimage reklam ajansı CEO’su Serdar Şenel de, Türkiye ve ABD arasında açık iletişime dayalı bilgi paylaşımının artırılmasını amaçlayan, güçlendirilmiş bir ortaklığın kurulmasının gerekli olduğuna dikkat çekti. Washington Post gazetesi muhabirinin Fethullah Gülen’in iadesine ilişkin sorusunu yanıtlayan BAU International Washington D.C. Üniversitesi rektörü Sinem Vatanartıran da, FETÖ’nün 30 yılı aşkın bir süredir Türkiye’yi ele geçirmek için gizli bir örgütlenme içerisinde olduğunu belirterek “Türkiye’nin demokrasisine, halkına saldıran bu örgütün lideri ABD’de bir malikanede yaşıyor. Ortada açık suç var ve bu suçlunun iadesini istiyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!