Türkiye’den 12 kişi homelink ile tatil için evini takas etti

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’den 12 kişi homelink ile tatil için evini takas etti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2007 00:00

İnternette karşılıklı ev değişimi yapılan bir sitede tanışarak, tatil için evlerini geçici olarak değişen iki yalnız kadını konu edinen "The Holiday" (Tatil) filmiyle ünlenen homelink sitesi Türkiye’den de yoğun ilgi görmeye başladı.

Bugün yaklaşık 50 ülkede 17 bin üyeye sahip olan homelink.com sitesinin Türkiye temsilciliğini yapan Samim Er, "Türkiye’de homelinkturkey.com sitesiyle 3 yıldır hizmet veriyoruz ve The Holiday filmiyle eminim daha çok üyeye sahip olacağız. Bu sistem sayesinde birkaç gününüzü Amsterdam’da, iki haftanızı California’da geçirebilirsiniz" dedi.

ÜYELİK BEDELİ 70 EURO: Eş zamanlı ev değiştirme programında siteye üyelik dışında kullanıcıların hiçbir ücret ödemediğinin altını çizen Er, "70 Euro karşılığında hayal bile edemeyeceğiniz bir ülkede sahil kenarında bir evde tatil yapabilirsiniz" diye konuştu. Türkiye’de yeni yeni tanınmaya başlayan sitenin kullanıcıları arasında eski bakanlarında bulunduğuna dikkat çeken Er şöyle konuştu: "Türkiye’de homelinkturkey.com sitesine girip yıllık 70 Euro karşılığında üye oluyorsunuz. Daha sonra sitedeki üyelerle tanışıp tatil programınızı belirliyorsunuz ve evinizi diğer üyeyle değiş tokuş yapıyorsunuz. Ve bunu yaparken de hiçbir şekilde kira ve bunun gibi bir ödeme söz konusu olmuyor. Sadece yol paranız ve bulunduğunuz süre içinde yeme içme gezme masrafınız var. Evinizi değiştireceğiniz kişiyle yaptığınız anlaşmalar çerçevesinde başka bir ülkede ve eve de kalabiliyorsunuz."

EVLER KATALOGDA : Avrupalıların bu sistem sayesinde sadece yaz tatilini değil hafta sonu tatillerini bile yabancı bir ülkede ve başka bir evde geçirdiğini anlatan Samim Er, sistemin 1953 yılında Amerikalı bir öğretmen tarafından kurulduğunu da kaydetti. Er "Binlerce kullanıcı gerek gezi gerekse eğitim amaçlı evlerini değiştirerek farklı kültürleri kendi evlerinde gibi en az masrafla sadece yol parası harcayarak yaşıyorlar. Homelink, her yıl 800’ü aşkın sayfada binlerce ayrı liste ile ev fotoğraflarının yer aldığı Uluslararası Tatil Değişim Rehberi’ni yayımlamaktadır. Her listede, üyelerin adresleri, telefon numaraları ve e-posta adresleri yer almaktadır. Rehber, aralık ve mayıs ayları arasında yayımlanan üç kitaptaki bilgileri içerir. Bu kitapların herhangi birinden isteklerinizi karşılayan yerleri belirleyip iletişime geçebilirsiniz" diye konuştu.

EVİNİZİ DOĞRU TANIMLAYIN: Bugüne kadar 200 milyon ailenin bu sistem sayesinde evini değiştirdiğini söyleyen Er, başarılı bir ev değişim programı için yapılması gerekenleri şöyle sıralıyor: "Size mail gelmesini istiyorsanız gelen tüm maillere cevap verin sabırlı olun. Listede ve bütün yazışmalarda evinizi dürüstçe ve doğru biçimde tanımlayın. Evinizi temiz bırakın. Her yatak için en az iki temiz çarşaf takımı ve her kişi için iki tuvalet seti bırakın. İlk yemeği hazırlanmış bırakın. Homelink’in geleneksel bir alışkanlığı olarak küçük bir hoş geldin hediyesi, her zaman memnuniyet oluşturur."

Buzdolabında yemek bırakanın üyeliği iptal

İNSANLARIN daha çok "Ya evimi dağıtırsa" korkusuyla bu tür programlardan uzak durduğunun altını çizen Samim Er, "Bu programlarda bazen sigorta şirketleri de devreye giriyor. Ancak daha çok karşılıklı güven sayesinde evler değişiliyor. Ayrıca bu sitelerin "Kara liste"leri de oluyor. Örneğin, bir İrlandalı, Parisli bir aile ile evini değiştirmiş ve buzdolabında yemek bırakıp camdan içeri yaprak ve toz girdiği için üyeliği iptal edilmiş. Üyeler bu tür olaylara karşı çok duyarlı oluyor" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!