Türkiye bu yıl, çok sayıda alım heyetini ağırlayacak

Güncelleme Tarihi:

Türkiye bu yıl, çok sayıda alım heyetini ağırlayacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2008 09:26

Türkiye bu yıl, çok sayıda alım heyetini ağırlayacak.

Haberin Devamı

Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM), Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Çin, Türk cumhuriyetleri, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, Japonya, Rusya, Arjantin, Tayland, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Suudi Arabistan, Güney Afrika Cumhuriyeti, Afganistan gibi pek çok ülkeden firmaların katılacağı alım heyeti programı düzenledi.

Yüksek düzeyde sipariş verme özelliği bulunan alım heyetleri programı ile Türk özel sektör firmalarının yabancı firma temsilcileriyle ikili iş görüşmeleri yapmaları ve iş bağlantıları kurmaları sağlanıyor.

Program kapsamında, Mart ayında Expomed, Marble, Fresh Antalya, Çukurova Gıda-Gıda Tek Fuarlarına aralarında ABD, Çin, Rusya Federasyonu, Kazakistan, Türmenistan, Suudi Arabistan'ın yer aldığı ülke alım heyetleri gelecek.

Nisan ayında Mersin 3. Tarım Fuarı, Yapıdecoor Ankara 2008, Modeko, Mersin Gıda, Gıda Teknolojileri Fuarları, Subconist-Yan Sanayi Ürünleri, Anatolive ve Aymod ile İstanbul Deri Fuarlarına aralarında Arjantin, Hollanda, İtalya, İspanya, Avusturya, Tayland gibi ülkelerden alım heyetleri katılacak.

Haberin Devamı

Mayıs ayında İtalya Tekstil, Hazırgiyim Konfeksiyon Alım Heyeti, Gürcistan Ülke Alım Heyeti, Afganistan Ülke Alım Heyeti ile Türkiye-Afrika Dış Ticaret Köprüsü Alım Heyeti ile ABD'nin Kentucky eyaleti Dünya Ticaret Merkezi Alım Heyeti gelecek. Mayıs ayında Yapı 2008 Fuarı, ISK-Sodex Fuarı ve Evteks Fuarına da pek çok ülkenin alım heyetleri katılacak.

Haziran ayında çeşitli ülkelerin alım heyetleri Kapı Fuarı, Beauty Eurasia Fuarı'na katılacak ve Kuru Meyve Alım Heyeti gelecek.

Ekim ayında ise MÜSİAD Fuarı'na aralarında Afganistan, Azerbaycan, Fas, Libya, Senegal ve Malezya gibi ülkelerin alım heyetleri katılacak.

Bu arada, Dış Ticaret Müsteşarlığının 1996 yılından beri sürdürülen Alım Heyeti Programları ile ihracatın artırılması, ihraç ürünlerinin çeşitlendirilmesi ve mevcut pazarlardaki payların korunması amaçlanıyor.

DTM koordinatörlüğünde bir İhracatçı Birliği organizasyonunda gerçekleştirilen program kapsamında, ihracatçı firma temsilcileri ile konuk firma yetkilileri arasında ikili iş görüşmelerinin gerçekleştirilmesi, ihracata yönelik faaliyet gösteren tesislerin gezdirilerek güven yaratılması, Türkiye'de düzenlenen uluslararası sektörel fuarların gezdirilmesi amacıyla, yurtdışından yatırımcı ve ithalatçı işadamları Türkiye'ye davet ediliyor.

Haberin Devamı

Alım heyetleri kapsamında, Türkiye'nin ekonomisi ve ihracat potansiyeli hakkında misafir işadamlarına bilgi verilirken, Türk özel sektör firmalarının yabancı firma temsilcileriyle ikili iş görüşmeleri yapmaları ve iş bağlantıları kurmaları sağlanıyor. Ayrıca, Türk ihraç ürünlerinin daha yakından tanıtılması amacıyla Türkiye'de düzenlenen fuarlar ziyaret ediliyor, ihracata yönelik faaliyeti bulunan tesisler gösteriliyor ve ilgili sanayi odaları ve meslek kuruluşlarının ziyaret edilerek görüş alışverişinde bulunuluyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!