Türkiye "bardakta mısır"ı çok sevdi

Güncelleme Tarihi:

Türkiye bardakta mısırı çok sevdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2007 14:11

Taze Mısır Gıda ve Dış Ticaret Limited şirketi Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Mehmet Daniş, Nisan 2006'dan bu yana Türkiye pazarına sundukları Daily Fresh cup corn'u (bardakta mısır) tam 1 milyon kişiye yedirdiklerini bildirdi.

Haberin Devamı

Malezya'da 1997 yılında kurulan Daily Fresh Foods'un “bardak mısır” ürününü Türkiye'ye getiren Taze Mısır Gıda ve Dış Ticaret Limited şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Mehmet Daniş, şirket faaliyetleri ve hedeflerine ilişkin düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, haşlanmışı çok sevilen mısırın koçandan çıkarak bardağa girdiğini, Nisan 2006'da Türkiye pazarına sundukları “bardakta mısır”ın çok sevildiğini aktardı.

Daniş, ilk defa Dubai'de yiyerek çok beğendiği “bardakta mısır”ı Türkiye'ye getirmek için, Daily Fresh yetkilileriyle görüşerek girişimlerde bulunduğunu anlattı.

Türkiye'de İstanbul, Ankara, Kayseri, Eskişehir, Bodrum, Marmaris, Edirne, Çorlu, Adana, Mersin, Gaziantep, Diyarbakır, Aydın, Samsun, Bursa, Balıkesir, Zonguldak'ta 75 noktada Daily Fresh cup corn sattıklarını kaydeden Daniş, yıl sonuna kadar 100 noktaya ulaşmayı amaçladıklarını bildirdi.

Haberin Devamı

Bu işe ilk başladıklarında ayda 2-2,5 ton tüketim olduğunu, bugün ise bu rakamın 40 tona çıktığını aktaran Daniş, “Satış kapasitemizi yıl başı itibariyle aylık 60 tona çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Alışveriş merkezlerinde kiosklarda satılan “bardakta mısır”ın büyük talep gördüğünü aktaran Daniş, 30 metrekarelik dükkanlarda cafe konsepti içinde yeni yerler açmayı planladıklarını, bunun için çalışmaların sürdüğünü anlattı.

Daniş, “bardakta mısır” için oluşan kuyrukları önlemek için önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde evler için, yarım kiloluk paketler halinde satış yapacaklarını dile getirerek, Daily Fresh'in farklı ürünlerini de Türkiye'ye getirmeyi düşündüklerini açıkladı.

Kasım ayında deneme amaçlı olarak “pakette kestane”nin tüketicinin beğenisine sunulacağını ifade eden Daniş, “Türkiye'de kestaneye de başlamak üzereyiz. Doğal, soyulmuş ve fırınlanmış kestaneyi 100 gramlık paketler halinde satacağız” diye konuştu.

Daniş, “bardakta mısır”ın kendi standlarının dışında franchise olarak da ülke genelinde yayıldığını belirterek, 5 yıllık franchise bedelinin 10 bin dolar artı KDV olduğunu, stand fiyatlarının 5 ile 12 bin dolar arasında değiştiğini söyledi.
Bu ürünle Türkiye'ye yeni bir sektör getirdiklerini, mısır standı ve mısır kazanı konseptlerinin oluştuğunu anlatan Daniş, pek çok kişiye bu sayede yeni iş olanaklarının çıktığını anlattı.

Haberin Devamı

Daniş, kendilerinden sonra 5 ayrı firmanın daha pazara girdiğini, bu firmalarla birlikte bu işten ekmek kazanan kişi sayının bir kaç bini bulduğunu söyledi.
Daniş, yıllık cirolarının 8-9 milyon YTL civarında olduğunu kaydetti.

“TÜRKİYE AVRUPA'YA AÇILMAK İÇİN BİR KAPI”

Daily Fresh Yönetim Kurulu Başkanı Chay Hong Choong da, 1997 yılında kurdukları şirket hakkında bilgi verdi.
Choong, Malazya'da 350 satış noktaları bulunduğunu, dünya çapında 16 ülkede, bin 600 noktada satış yaptıklarını anlatarak, üretimin 2 bin hektarlık alanda, aylık 400 ton üretim gerçekleştirdiklerini söyledi.

Dünyada yılda 42 milyon “bardak mısır” satıldığını belirten Choong, mısırdan elde ettikleri cironun 50 milyon dolar, diğer ürünlerden elde ettikleri cironun ise 10 milyon dolar civarında olduğunu aktardı.

Haberin Devamı

Choong, “bardakta mısır”ın en çok Suudi Arabistan'da satıldığını, Türkiye'nin ise 5. sırada yer aldığını kaydederek, Mekke'de hac sezonunda günlük 3 bin bardaklık satış yaptıklarını dile getirdi.

Türkiye'yi sadece bir satış yeri olarak değil, Avrupa'ya açılmak için bir kapı olarak gördüklerini belirten Choong, “Türkiye üzerinden Avrupa'ya gidebiliriz. İleride Türkiye'yi bölge ofisi olarak kullanabiliriz” dedi.

DAILY FRESH MISIRI

Daily Fresh mısırı Malezya ve Endonezya'da çok özel tekniklerle yetiştiriliyor. Tek kökte tek koçan olarak yetiştirilen mısırlar iklim ve toprak yapısı nedeniyle de ayrı bir lezzet taşıyor. Daily Fresh mısırı bol sütlü olması, şekli ve kabuğunun ince olması nedeniyle özellikli bir yapıya sahip bulunuyor.

Haberin Devamı

Daily Fresh mısırının tadı ve özelliği, yetiştirilmesinden sonraki üretim sırasında kullanılan ileri teknolojide de yatıyor. Mısır tanelerinin içerdiği besin, lezzet, renk ve doğal yapısı korunarak vakumlama yöntemiyle koçanından ayrılıyor.
Mısır taneleri kesilmeden, parçalanmadan bütün olarak hiçbir tatlandırıcı, renklendirici, koruyucu veya sentetik kimyasal katılmaksızın birkaç saat içerisinde derin dondurucularda korumaya alınıyor.

Mısır, -18 derecede korunan ve deniz yoluyla Türkiye'ye getirilen mısırın, 18 aylık raf ömrü bulunuyor.
Daily Fresh, Türkiye dışında Bahreyn, Hindistan, Mısır, Endenozya, Kuveyt, Lübnan, Malezya, Umman, Katar, Suudi Arabistan, Singapur, Güney Afrika, Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen ve İsrail gibi ülkelerde satılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!