Turkeywood atağı

Güncelleme Tarihi:

Turkeywood atağı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2013 00:00

Hollywood ve Bollywood benzeri bir Turkeywood kurmayı amaçlayan Ekonomi Bakanlığı, dünya çapında 51 film festivaline destek kararı aldı.

Haberin Devamı

Bakanlık, Sundance’den Sarajevo’ya, Şangay’dan Cannes’e birçok ünlü festivale gidecek filmlere ve kişilere destek verecek. Ekonomi Bakanlığı, ticarette yeni adımlar kapsamında, yıl içinde desteklenecek sektörleri belirledi. Buna göre film, sağlık turizmi, bilişim ve eğitim sektörleri teşvik alacak sektörler listesinde yer aldı. Bakanlığın en dikkat çeken desteği, Turkeywood çalışmaları kapsamında film sektörüne oldu.
Bu kapsamda senelik bütçe ayıran bakanlık, Chicago Uluslararası Film Festivali, Oscar Academy, Sundance Film Festivali, Berlin Film Festivali, Sydney Film Festivali, Viyana Film Festivali, Dubai Uluslararası Film Festivali, Saraybosna Film Festivali, Şangay Uluslararası Film Festivali, Cannes Film Festivali, Toronto Film Festivali, San Sebastian Film Festivali, Tokyo Uluslararası Film Festivali, Budapeşte Titanic Film Festivali, Krakow Film Festivali, Selanik Uluslararası Thessaloniki Film Festivali ve Hong Kong Film Festivali’ne gidecek filmler destekten yararlanacak.

Haberin Devamı

TURKEYWOOD’UN İLK AYAĞI

Bakanlık, teşvik kapsamında filmlerin tanıtım, yol, çekim, dublaj ve katalog gibi harcamalarının yarısını karşılayacak. Bir bakanlık yetkilisi, “ABD’deki Hollywood ve Hindistan’daki Bollywood benzeri Turkeywood için atılım yaptık” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!