Turkcell'in Fintur'daki payı %41.45'e yükseldi

Güncelleme Tarihi:

Turkcellin Finturdaki payı %41.45e yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2002 10:58

Turkcell, Fintur'daki payını Çukurova Grubu'ndan aldığı hisselerle yüzde 41.45'e yükselttiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Turkcell'den Borsa'ya gönderilen açıklamada, yüzde 25 oranında ortak olduğu Fintur Holdings B.V.'nin (Fintur) ortaklık yapısının yeniden düzenlenmesi amacıyla Sonera Corporation, Çukurova Holding, Çukurova Investment N.V., Yapı ve Kredi Bankası ve Yapı Kredi Holding B.V. (Çukurova Grubu) ile yürütülen çalışmaların dün tamamlandığı kaydedildi.

Açıklamada, şöyle denildi: ''Buna göre Fintur'un altında yer alan teknoloji şirketleri Topaz Telekomünikasyon Yayıncılık Reklamcılık Sanayi ve Ticaret, Mobicom Bilgi İletişim Hizmetleri, Superonline Uluslararası Elektronik Bilgilendirme ve Haberleşme Hizmetleri, European Telecommunication Holding E.T.H. A.G., Verinet Uydu Haberleşme Sanayi ve Ticaret, Digital Platform İletişim Hizmetleri, Digital Hizmetler Pazarlama ve Fintur Tecnologies B.V. Çukurova Grubu'na devredilmiş, buna karşılık, şirketimiz Azerbaycan, Kazakistan, Moldova ve Gurcistan'da faaliyet gosteren GSM operatörlerini kontrol eden Fintur'daki payını Çukurova Grubu'ndan aldığı hisselerle yüzde 41.45'e yükseltmiştir.

Haberin Devamı

Şirketimiz, bu işlemler neticesinde Çukurova Grubu'na net 70.7 milyon ABD doları ödemiştir. Ancak, şirketimizin Fintur'dan alacaklarının tahsilinden sonra bu işlemlerin şirketimize olan etkisinin 3.5 milyon ABD doları tutarında nakit çıkışı olarak gerçekleşmesi beklenmektedir.''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!