Turkcell davası bitsin bankacılığa da geleceğiz

Güncelleme Tarihi:

Turkcell davası bitsin bankacılığa da geleceğiz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2012 00:00

Turkcell’in hissedarlarından Altimo, Rusya’nın en büyük özel sektör bankası Alfa Bank’ı Türkiye’ye getirmeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Genel Kurul’daki bağımsız üyenin belirlenememesi nedeniyle yaşanan anlaşmazlık yüzünden Turkcell ile davalık olduklarını, davanın sonuçlanması halinde Türkiye’de bankacılık sektörüne giriş yapabileceklerini söyleyen Altimo Başkan Yardımcısı Evgeny Dumalkin, “Turkcell sorunu çözüldükten sonra, bankacılık sektörüne de girebiliriz” dedi. Alfa Bank’ın, Turkcell’in ortağı Altimo ile Alfa Group’un iştirakleri arasında yer aldığını anımsatan Dumalkin, “Alfa Bank da Türkiye’de bankacılık sektörüne, yeni bir banka kurarak ya da mevcut bir bankanın hisselerini satın alarak girebilir” diye konuştu.

Mahkeme kararı

Dumalkin, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Rusya, İngiltere, ABD, Hollanda, Ukrayna, Beyaz Rusya ve Kazakistan’da toplam 465 şubesi olan Alfa Bank’ın 17 bin çalışanı bulunuyor. Türkiye’nin bankacılık, finans ve perakende sektörleri ile ilgileniyoruz. Turkcell kararı bizim yatırım planlarımız açısından son derece önemli.  Ekim ayının ikinci yarısına doğru duruşmanın olmasını bekliyoruz. Yıl sonuna doğru ya da en geç 2013’ün başında nihai karar çıkar. Şu an yaptığımız tek şey mahkeme kararını beklemek.”

Haberin Devamı

Dumalkin, karar ne olursa olsun, Turkcell’den çıkmayı düşünmediklerini belirterek “Turkcell’in diğer hissedarlarının hisse satışı konusunda karar alması halinde, teklifleri değerlendirmeye açığız” dedi.

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!