Türkçe öğretmenleri devletin memurudur

Güncelleme Tarihi:

Türkçe öğretmenleri devletin memurudur
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2016 11:28

Almanya Türk Veli Dernekleri Federasyonu (FÖTED) yöneticileri, Berlin merkez bürosunda Berlin Eğitim Müşaviri Prof. Dr. Cemal Yıldız ve Berlin Başkonsolosluğu’nu vekaleten yürüten Ahmet Faik Davaz’ın da katıldığı bir toplantı düzenledi. Toplantıda Almanya’daki Türkiye kökenli öğrencilerin eğitim durumları, ana dil dersleri, Türkiye’den gelen öğretmenler hakkında ve ders kitaplarının içerikleriyle ilgili ortaya atılan iddialar ele alındı.

Haberin Devamı

TOPLANTIDA bir konuşma yapan Berlin Eğitim Müşaviri Prof. Dr. Cemal Yıldız, şunları söyledi: “Öğretmenlerimiz kesinlikle hiçbir hükümetin veya şahsın buradaki gözü-kulağı uzun eli değildir. Kesinlikle her öğretmenimiz devletin memuru olduğunu bilir ve bu bilinçle görev yapar. Almanya’da görev yapacak Türkçe dersi öğretmenlerini birlikte yetiştirebilmek için Almanya’ya defalarca öneride bulunduk. Biz burada görev yapacak öğretmenlerimizi iki sene Türkiye’de, iki sene Almanya’da okutalım diye öneride bulunduk. Kabul görmedi. Hamburg Türkoloji Bölümü için Türkiye olarak masraflarını karşılayacağımız bir hocayı gönderelim dedik istemediler. Maddi nedenler ileri sürülüyor. Biz karşılayalım diyoruz yanaşmıyorlar. Parasal giderlerini karşılayacağımız öğretmenleri bizim belirlememizden daha doğal bir şey olamaz. Muhataplarımız buna yanaşmıyor. Biz de öğretmenlerimizi yerelden karşılamayı hedefliyoruz.”

Haberin Devamı

İSTEDİKLERİ AN TAKİP EDEBİLİRLER

“Türkiye’de beş sene öğretmenlik yapıp, bir sınav sonucunda başarılı olan öğretmenlerimizi buraya gönderiyoruz. İlgili hemen her kuruma yazıyla bildireceğim, istedikleri an öğretmenlerimizin derslerini takip edebilirler. Okutulan ders kitaplarının içeriği Karma Eğitim Uzmanlar Komisyonu’nda Alman muhataplarımıza gösteriliyor, bilgileri dahilindedir. Zaten yetkililerden kitapların içeriklerini eleştiren bir tek eleştiri gelmiyor. “

O HABERLERE İTİBAR ETMEYİN

“Öğretmenlerimiz buraya kendiliğinden gelmiyor. Bazı eyaletlerimizde görev yapan öğretmenlerimizi o eyalet hükümetlerince karşılıklı anlaşmalar sonucunda geliyorlar. Biz açığı kapatmak için buradayız. Biz öncelikle Türk sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin bu olumsuz ve mesnetsiz haberlere itibar etmemesini bekleriz. Aynı sorunun aynı tarafındayız.”
Toplantıya FÖTED Eşbaşkanlar Berin Arukaslan, Dr. Ali Sak, Başkan Yardımcıları Ekrem Sağır, Kemal Ülker, Yazman İsmet Dertli, Sayman Turgut Hüner, Yönetim Kurulu Üyesi Atamer Erol ve FÖTED Genel Sekreteri  Dr. Mehmet Alpbek de katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!