Türk uçağı 'Hürkuş'un tasarımına onay

Güncelleme Tarihi:

Türk uçağı Hürkuşun tasarımına onay
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2006 11:53

TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TAI), Türk Başlangıç ve Temel Eğitim Uçağı “Hürkuş”un kavramsal tasarımının onaylandığını bildirdi.

Haberin Devamı

TAI'den yapılan yazılı açıklamada, Türk Başlangıç ve Temel Eğitim Uçağı Geliştirme Programı Sözleşmesinin, Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ile TAI arasında 15 Mart 2006 tarihinde imzalanarak yürürlüğe girdiği hatırlatıldı.

Toplam 59 ay olarak öngörülen proje takviminin ilk 8 aylık kavramsal tasarım aşamasının SSM tarafından onaylandığı vurgulanan açıklamaya göre, proje kapsamında 4 adet (2 adedi uçar) Türk Başlangıç ve Eğitim Uçağı prototipi TAI tarafından tasarlanıp geliştirilecek, üretilecek ve test edilecek.

Konuyla ilgili 8 Aralık 2006 tarihinde yapılan toplantıda, kavramsal tasarımın onaylanması ile projenin bir sonraki aşaması olan “ön tasarım çalışmalarına” geçilmesinin kararlaştırıldığının belirtildiği açıklamada, şöyle denildi:

“Toplantıda ayrıca, tasarımı yapılmakta olan Türk Başlangıç ve Eğitim Uçağına Türk havacılık tarihine imzasını atmış olan en önemli simalardan Vecihi Hürkuş'un anısına Hürkuş adının konulduğu açıklanmıştır. Azami yerli katkıyla gerçekleştirilmesi hedeflenen Türk Başlangıç ve Temel Eğitim Uçağı Programı kapsamında, TAI'nin ana yükümlülükleri arasında geliştirilecek olan uçağın uluslararası bir sivil havacılık otoritesi olan EASA'dan uçuşa elverişlilik sertifikası almak da bulunmaktadır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!