Türk Telekom Grubu’dan Ar-Ge merkezi

Güncelleme Tarihi:

Türk Telekom Grubu’dan Ar-Ge merkezi
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 12, 2011 16:44

Türk Telekom’un teknoloji üreten ve ihraç eden Türkiye’ye katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdiği Türk Telekom Grubu Araştırma ve Geliştirme Merkezi, İstanbul Teknik Üniversitesi Teknokent’te açıldı.

Haberin Devamı

5 bin 205 metrekarelik alanda faaliyet gösterecek teknoloji üssünde, 400 kiÅŸiye iÅŸ olanağı sunulması hedefleniyor. Merkezin ana hedeflerinden biri de tersine beyin göçünü desteklemek.  Â

Türk Telekom Grubu Araştırma ve Geliştirme Merkezi ARI4 Binası; Bilim, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr. Tayfun Acarer, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin ve Türk Telekom CEO’su K. Gökhan Bozkurt’un katılımıyla İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa Kampüsü’nde düzenlenen törenle açıldı. Yeni teknolojileri hayata geçirmeyi hedefleyen Ar-Ge merkezi, 400 kişiye istihdam sağlamayı amaçlıyor. Yeni Ar-Ge merkezi ile Türkiye’nin nitelikli insan kaynağı, Ar-Ge faaliyetlerinde değerlendirilerek, tersine beyin göçüne katkı sağlaması hedefleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!