Türk şirketinin ‘telekom’ başarısı

Güncelleme Tarihi:

Türk şirketinin ‘telekom’ başarısı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 1997 00:00

Haberin Devamı

Hollanda PTT kurumunun tekel gücünü kaybetmesinden sonra, bu ülkede kurulan ‘‘Avrupa Türk Telecom’’ isimli şirket, telefon hizmetleri alanında ülkenin en büyük 5 grubu arasına girmeyi başardı. Kurumun sahibi Ali Yavuz, Avrupa Türk Telecom'un yeni dönemde yapacağı çalışmalara ilişkin basın toplantısı düzenledi. Yavuz, konuşmasında, Hollanda'dan Türkiye'ye yapılan telefon görüşmelerinde yaklaşık yüzde 10'luk bir paya sahip olduklarını, fiyatlardaki yeni düzenlemelerle bu oranı artırmayı planladıklarını açıkladı.

Başlangıçta sadece Türkiye'ye yönelik telefon hizmetleri veren kurum, faaliyet alanını Fas, ABD, Surinam ve bazı Güney Amerika ülkelerini de kapsayacak şekilde genişletti.

Avrupa Türk Telecom'un piyasaya girmesi üzerine Hollanda PTT kurumunun, geçen aybaşından itibaren Türkiye'ye yapılan telefon görüşmelerinde yüzde 60 oranında indirime gitmek zorunda kaldığını belirten Ali Yavuz, Hollanda PTT'nin, tekel gücü nedeniyle yıllarca Türk vatandaşlarından yüksek telefon ücretleri tahsil ettiğini anlattı.

ÜCRET DÜŞTÜ

Yavuz, artık Türkiye ile telefon görüşmelerinin dakikasının 68 sent'e (yaklaşık 55 bin TL) indiğini, bu ücretin önümüzdeki yıllarda 30 sent'e kadar düşeceğini belirtti ve yeni fiyat düzenlemeleri sonunda, Avrupa Türk Telecom'un Türkiye ile görüşmelerde Hollanda PTT'den yüzde 50 daha düşük ücret aldığını kaydetti. Avrupa Türk Telecom'un Hollanda'da 3, Belçika ve Almanya'da birer santrali bulunuyor. Şirket, Hollanda'dan diğer ülkelere aynı anda 700'den fazla telefon görüşmesi yaptırabiliyor. Kurum yetkilileri, Türksat uydusundan hat kiralamak, Türkiye ve Fas'ta santral açmak için başvurularda bulunduklarını, bunların gerçekleşmesi halinde verim artıracaklarını belirttiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!