Türk şarabı Bordeux'a girdi

Güncelleme Tarihi:

Türk şarabı Bordeuxa girdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2011 12:16

Dünyaca ünlü şarap şehri Bordeaux'nun Saint Emilion bölgesinde, Türk şarapları da satılmaya başladı. Şarabın başkenti olarak nitelendirilen bölgede 5 bin hektar bağ yetiştiriliyor ve yaklaşık bin adet şarap üreten şato bulunuyor.

Konu ile ilgili olarak AA muhabirine açıklama yapan Kavaklıdere Şarapları Murahhas Azası Ali Başman, bunun sektör açısından çok önemli bir adım olduğunu söyledi. 
 
Türk şarabının artık belli bir noktaya gelmeye başladığını kaydeden Başman, bu durumun gerek uluslararası yarışmalarda, gerekse tadımlarda kendini  gösterdiğini ve bundan sonra Türkiye'deki tüm şarap  üreticilerinin hata yapmadan devam etmesi gerektiğine dikkat çekti. Başman şöyle devam etti:
 
GRAND PRIX GİBİ DÜŞÜNÜN
“Hata yapmamak çok önemli. Grand Prix gibi düşünün, dördüncü virajı  alamazsanız yarış biter, kaybedersiniz. O yüzden hiç kimsenin hata yapma lüksü  yok. Futbol maçında da seyirciler arasından bir kişi taş atarsa, ceza bütün  takıma ve bütün seyirciye kesilir. Bu bir gerçek. Hepimizin birbirimize sahip  çıkması gerekiyor.
 
Birbirimizi kollayarak, hep beraber hem Anadolu üzümlerini, hem  Anadolu'da yapılan tüm şarapları dünyaya tanıtmalıyız. Sonuçta bu bize katma  değer getirir, Türkiye'nin tanıtımına katkıda bulunuruz.”
 
"ADANA ACILI OLUR, BAŞKA TÜRLÜ OLMAZ DİYE İDDİA ETMEMEK LAZIM"
Başman, “sadece bizim tatlarımızda kalacağız” diye iddia edilmemesi  gerektiğini de belirterek, şöyle devam etti:
 
"Bizim tatlarımızı da belki yabancıların deneyeceği tarza dönüştürmek,  uyarlamak lazım. İlla (Adana acılı olur, başka türlü olmaz) diye iddia etmemek  lazım. O zaman şansımızı azaltıyoruz. Yurt dışında, uluslararası standartlarda  Türk restoranlarının sayısı artarsa, hem Türkiye'yi hem Türk şarabını çok daha  iyi tanıtmak mümkündür. Bunun örneği İtalyanlardır. Hepimizin aynı ruhla bakması  çok önemli. Yurt dışındaki bazı restoranlar Türk şarabı satmıyorlar, İtalyan  şarabı satıyorlar, Fransız şarabı satıyorlar. Ama İtalyan restoranında kesinlikle  bir Türk şarabı bulamazsınız.
 
Saint Emillion'da Türk şarabı satılıyorsa yurt dışındaki Türk  restoranlarında niye olmasın? Eskiden çeşitlilik azdı, kalite belki yeterli  değildi. Ama bugün artık bunlar geçerli değil.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!