Türk sağlık sektörü ’İngiliz hasta’yı kapmak için Londra’da

Güncelleme Tarihi:

Türk sağlık sektörü ’İngiliz hasta’yı kapmak için Londra’da
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2006 00:00

Türk özel sağlık sektörü, İngiltere’de yurt dışına tedavi için hasta gönderme konusunda karar mercii durumunda bulunan GP adı verilen pratisyen hekimlere Türkiye’nin avantajlarını anlatmak için özel bir çalışma başlattı. Turizm Bakanlığı İngiltere Turizm Ateşesi Şermin Özduran, "8 Şubat 2007’de yapılacak sağlık turizmi workshopu Türkiye açısından bir dönüm noktası olacak" dedi.

LONDRA DOĞRU ADRES: İngiltere’de sağlık turizm pazarının çok büyük olduğuna da dikkat çeken Özduran bu konuda da "Ancak doğru insanların yapacağı doğru hamlelerle bu pazarın ibresinin Türkiye’ye döneceği gerçeğini göz önünde bulundurma zorunluluğumuz var. Londra bu iş için doğru bir adres. Yalnız yapılacak her hamle iyi ve profesyonelce değerlendirilmeli. Biz Londra Turizm ve Kültür Ofisi olarak Türk sağlık turizmi için her türlü desteği vereceğiz. Zaten Bakanımımız Atilla Koç için bu konu ayrıcalıklı bir önem taşımaktadır" dedi.

11 SAATLİK UÇUŞ: 8 Şubat’taki Londra workshopunu organize eden TravelExtra Healthex’in İngiltere Temsilcisi Yeşim Kazasker "İngiltere’den özellikle Hindistan’a, Güney Afrika’ya 11 saatlik uçuşlarla hasta gitmektedir. Amacımız Healthex ile çok yoğun çalışmalar yapıp bu ibreyi mümkün olan en kısa süre içinde Türkiye’ye çevirmektir. Hindistan 10 yıla yakın bir süredir İngiltere’de kendi sağlık fuarını yapıyor. Londra’da 2007’de Workshop olarak başlayacak çalışmalarımız ileriki dönemler için de devam edecektir. İngiliz sağlık sistemi, Türk sağlık sektörü için henüz girmediğimiz ciddi bir pazar. Türk sağlık kuruluşlarının da pazar arayışları olması nedeniyle Healthex-London çalışmaları artık bir klasik haline gelecektir. Ocak ayında basılacak Turkish Healtcare kataloğunu da İngiltere’deki tüm sağlık kurumlarına göndereceğiz. Bu katalog GP ve Türkiye’ye girmek isteyen İngiliz hastalar için bir rehber niteliği taşıyacak. 2007’deki diğer bir hedefimiz de İngiliz hastaların Türkiye’deki tedavisini gerçekleştirecek Treatmant Turkey orgazasyonunu başlatmaktır" diye konuştu. Kazasker ayrıca Hilton London Park Lane’de yapılacak workshopun ileride London Turkish Healtcare Fuarı olarak devam edeceğini de sözlerine ekledi.

GP’LERLE BULUŞMA: Europlast Yönetim Kurulu Başkanı ve Healthex Danışma Kurulu üyesi Dr.Zafer Atakan, konunun Türk Sağlık sektörü açısından hayati derecede önemi açılımlar taşıdığını söyledi. Dr.Atakan İngiliz sağlık sisteminde ciddi tıkanmalar ve yığılmalar olduğunu belirterek "Bunda hasta sayısının artmış olması,hekimlerin çalışma saatleri, sosyal haklar ve devletin sağlık sektöründen elini yavaş yavaş çekmesi önemli bir etken oldu. Ancak bu tıkanmalara karşın devlet hastaları mağdur etmeme adına da bazı önlemler alıp haklar açıkladı. Buna göre hastalar eğer bir tedavi için 6 aydan uzun bekleyeceklerse bu tedaviyi yurt dışı dahil her istedikleri yerde yaptırabilme hakkına kavuştular. Bu bekleme periyodunu ise GP denilen bizdeki pratisyen hekimler belirliyor. Bütün hasta sevk zincirini de GP ayarlıyor. Hal böyle olunca GP’ler de örgütlenmiş ve güçlenmişler. Bu anlamda GP’lere dönük yapılacak çalışma oldukça büyük önem kazanıyor. 8 Şubat’ta Londra’ya gelecek Türk sağlık kuruluşlarını GP doktorlar ve bazı sigorta şirketleri ile görüştüreceğiz" diye konuştu. Sağlık sektörümüzün kurumsallaşması ve tanıtımının olmazsa olmazlardan olduğunu da kaydeden Dr. Atakan "Londra’da yaptığımız görüşmelerde Türk hastaneleri hakkında henüz kimsenin bilgisi olmadığını gördük. Hatta Türkler’in sağlık Turizmi gibi bir ürünü mü var dendiğine şahit olduk. Küba, Kostarika, Tayland gibi uzak noktalara tedaviye giden İngiliz hastalar için Türkiye’deki sağlık kuruluşlarının teknolojik alt yapısı hijyen özellikleri ve uzman doktor kalitesini İngiltere için yeni tedavi ülkesinin Türkiye olmasını sağlayabiliriz" dedi.

İngiliz doktorlar şimdiden ’Eylülde geliriz’ diyorlar

INCENTA Turizm Yönetim Kurulu Başkanı ve Healthex Danışma kurulu üyesi Erkan Otağ da, yıllarca iş yaptıkları İngiltere’nin sağlık turizmi için çok yerinde bir seçim olduğunu ve geçen hafta yaptıkları görüşmelerde bunu daha net gördüklerini ifade ederek, "8 Şubat’ta İngiltere’ye Sağlık turizmini tanıtmak için gidiyoruz ama bazı İngiliz doktorların 28 eylül de yapılacak 2. Healthex sağlık turizmi fuarı için İstanbul’a geleceklerini şimdiden ifade etmelerinden memnuniyet duyduk. Turizmdeki 25 yıllık deneyimimizi sağlık turizmi konusunda değerlendireceğiz. Artık vaktimizin çoğunu sağlık turizmi için harcıyoruz. Çünkü sağlık turizmi için çok önemli projelerimiz var. Healthex ile birlikte sağlık konusu turizm gündemine oturmuş ve oluşan ilgiyle birlikte projeler hatta yatırımlar artmıştır. Hedeflerimiz çok yüksek. İncenta olarak da İngiltere, Arnavutluk, Azerbaycan pazarları için ülkemize çok ciddi katkılarımız olacak inancını taşıyoruz. Yurt dışında Healthex’in bir Türk ürünü olarak duyulması ve bilinmesi bizi gururlandırdı" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!