Türk Malı Megane Wagon Cenevre Otomobil Fuarı'nda

Güncelleme Tarihi:

Türk Malı Megane Wagon Cenevre Otomobil Fuarında
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 1999 00:00

Haberin Devamı

Türk Malı Renault Megane Wagon, dün kapılarını basına açan 65'inci Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı'nda görücüye çıktı. Yerli Megane Wagon'un satılacağı ilk ülkeler Hollanda ve Almanya olacak.

Bu yıl 65'incisi düzenlenen Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı'na ‘‘Türk Damgası’’ vuruldu. Renault Megane ailesinin sadece Türkiye'de üretilen yeni üyesi Megane Wagon Avrupalı otomobilseverlerle Cenevre'de tanıştı.

Türkiye'de Eylül ayından bu yana satılan Megane Wagon, Avrupa'da ilk ciddi sınavını Cenevre'de veriyor. ‘‘Made in Turkey’’ damgalı Megane Wagon, yenilenen yüzüyle fuardan sonra Avrupa'da satışa sunulacak. Megane Wagon'un satılacağı ilk ülkeler Hollanda, Almanya olacak. Fuarda büyük ilgi gören Türkiyeli Megan Wagon'un yanı sıra Megan ailesinin diğer üyeleri hatcback, coupe, sedan modelleri de yeni yüzleriyle ilk kez sergileniyor.

Yeni Meganlarda en fazla göze çarpan değişiklik ise, daha bombeli bir kaput ve kaputun iki yanından başlayarak ön ızgaralarda birleşen oval çizgiler... Ayrıca yeni Meganlarda tüm versiyonlarda tamponlar kasa renginde sunuluyor. Avrupa'da satışa sunulan yeni makyajlı Meganlar ağustos ayında Türkiye'de piyasaya sunulacak.

PEUGEOT 206

Fuardaki bir başka Türk damgası ise Peugeot 206 oldu. Türk tasarımcı Murat Günak ve ekibi tarafından geliştirilen ve Türkiye'de yeni satışa sunulan 206, Cenevre'de büyük beğeni topladı. Avrupa'da satış rekorları kıran 206, ilk kez geçen yıl Paris Otomobil Fuarı'nda sergilenmesine rağmen, Cenevre'de de gördüğü ilgiyle dikkat çekti. Fuarda 206'nın yüksek performansa sahip GTİ modeli tanıtıldı.

21'İNCİ YÜZYILIN OTOLARI

Otomobil üreticileri 21'inci yüzyıla bir kala geleceğin otolarını Cenevre'de tanıttılar. Renault 21'inci yüzyılın otomobili olarak tanıtılan ve Matra Automobil ile işbirliğiyle gerçekleştirilen konsept modeli Avantime'ı ilk kez Cenevre'de sergiledi. ‘‘Couspespace’’ olarak adlandırılan tek hacimli coupe otomobil Avantime'da yuvarlak, sert ve dik köşeli hatlar birlikte kullanılmış. Avantime'da bulunan 3 litrelik 24 supaplı V6 motor 250 beygir gücünde. Geleceğin konforunu da yansıtan Avantime'da bulunan DVD yönlendirme sistemi aynı zamanda kültürel ve turistik multimedya bilgileri veriyor.

OPEL SPEEDSTER VE KONSEPT A

Opel fuarda iki sürpriz konsept otomobil tanıttı. Ortadan motorlu, alüminyum şasili speedster ile mikro-van olarak adlandırılan Konsept A büyük ilgi gördü. İlk kez Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılan iki koltuklu Speedster'in en önemli özelliği hafif ve titreşimsiz çalışan 2.2 litrelik 147 beygir gücündeki motor. 100 kilometreye 6 saniyede ulaşan otomobilin son sürati 220 kilometre.

HONDA S 2000

Japon Honda fuarda SSM konsepti üzerinde tasarlanan otomobili S2000 modelinin tanıtımını yaptı. Bu yıl içinde Avrupa'da satışa sunulacak 2.0 lt. 240 beygir gücündeki S 2000 üç yıllık bir araştırmayla geliştirildi. S 2000 sürücünün otomobilin içinde kendisini yarışta gibi hissetmesini sağlayacak şekilde tasarlanmış. Yarış otolarını örnek olarak geliştirilen takometre aşırı devirlerde kırmızıya dönen LED ışıklarını içeriyor. Pedallar ve vites kolu alüminyum, koltuk döşemeleri ve direksiyon ise deri kaplanmış.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!