Türk kozmetik devi Hobi'ye Hintli talip

Güncelleme Tarihi:

Türk kozmetik devi Hobiye Hintli talip
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 22, 2010 11:40

Hindistan'ın en büyük hızlı tüketim ürünleri şirketlerinden olan 125 yıllık Dabur India, Türkiye'nin önde gelen kozmetik markalarından Hobi Kozmetik'e talip oldu. İki şirket arasındaki görüşmeler devam ediyor.

Haberin Devamı

Saç ve kişisel bakım ile gıda sektöründe faaliyet gösteren Dabur India, Hobi Kozmetik ile ilgileniyor. 750 milyon dolarlık Hintli dev şirket ile satış görüşmeleri yaptıklarını doğrulayan Hobi Kozmetik Genel Müdürü Mete Buyurgan, "Görüşmelerimiz sürüyor ama şu an için kesinleşmiş birşey yok" ifadesini kullandı.

GeçmiÅŸte de yabancı ilgisinin hep olduÄŸunu belirten Buyurgan, Hobi'nin yüksek kalite algısı ve ihracat gücünün yabancı yatırımcıları cezbettiÄŸini kaydetti.   Â

TÜRKİYE'NİN ÖNDE GELEN KOZMETİKÇİLERİNDEN

Ilıca Ailesi'ne ait olan Hobi Kozmetik, Hobby markası ve yaklaşık 60 milyon lira cirosu ile Türkiye'nin önde gelen kozmetikçileri arasında bulunuyor. 36 senelik mazisi olan şirket Türkiye'de saç jölesi pazarının yarısına yakınını elinde tutuyor. Toplam 215 çeşit ürünle piyasada bulunan Hobi daha çok saç ürünleri, şampuanlar, cilt kremleri, el ve vücut losyonları ve sıvı el sabunları ile biliniyor.

Haberin Devamı

Geçen sene 10 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiren şirket Suriye ve Ürdün’de pazar lideri. Irak, Suudi Arabistan, Türki cumhuriyetlerinde de çok güçlü konumda bulunuyor.

Çorlu'da üretim yapan şirketin 200'den fazla çalışanı var.

125 YILLIK HÄ°NT DEVÄ°

Hobi'ye talip olan  Dabur India 125 yıllık bir firma. Kişisel bakım ürünleri ve gıda alanında faaliyet gösteren şirketin cirosu 750 milyon dolara ulaştı.

Piyasada ağırlıklı olarak Dabur, Vatika, Hajmola, Réal ve Fem makaları ile bilinenşirketin ürünleri 60 ülkede satılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!