Türk Kızılayı'nden Suriyeliler için yeni kampanya

Güncelleme Tarihi:

Türk Kızılayınden Suriyeliler için yeni kampanya
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2015 14:45

Yaklaşık beş yıldır 'Suriye İnsani Yardım Operasyonu’nu kapsamında yüzbinlerce Suriyeliye yardım eden Türk Kızılayı “Görmezden Gelmeyin” sloganıyla yeni bir kampanya başlattı. Kampanyanın amacı, kış nedeniyle zor günler geçiren Suriyelilerin içinde bulunduğu duruma işaret ederek, hayırseverlerin dikkatini çekebilmek. 

Haberin Devamı

Gerek Suriye'deki çatışmalı ortamda, gerekse Türkiye'de kendi imkanlarıyla yaşam mücadelesi veren Suriyelilerin içinde bulunduğu durumu yeniden hatırlatmak için hazırlanan “Görmezden Gelmeyin” kampanyasıne düzenlenen basın toplantısıyla start verildi.

2.2 MİLYON SURİYELİ TÜRKİYE'DE
Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, saldırıların şiddetlenmesine bağlı olarak bugün 2 milyon 200 bin insanın Türkiye’ye kaçmak zorunda kaldığını söyledi. Devlet kurumları başta olmak üzere Türk Kızılayı ve birçok sivil toplum kuruluşunun Suriyelilere yardım eli uzattığını ifade eden Akar, kış soğukları nedeniyle daha fazla yardıma ihtiyaç duyulduğunu, bu nedenle yeni bir kampanya başlatma ihtiyacı doğduğunu vurguladı.

Türk Kızılayınden Suriyeliler için yeni kampanya

BAĞIŞLAR BURALARDAN YAPILABİLİR 
Hayırseverler sayesinde yüzbinlerce Suriyelinin yaşama tutunduğunu belirten Akar, tüm vatandaşları kampanyaya destek vermeye çağırdı. Hayırseverlerin, Türk Kızılayı’nın tüm bankalardaki 2868 numaralı hesaptan, 2868 SMS hattından veya 168 çağrı merkezinden bağışlarını yapabileceklerini hatırlatan Akar, kurumsal bağışlar kadar bireysel bağışların da çok önemli olduğunu dile getirdi. 

Haberin Devamı

Kampanyanın ilk destekçisi olan Yerli Düşünde Derneği adına bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Eski Bakanı Yalçın Topçu ise, sadece yurt içinde değil yurt dışında da önemli insani yardım çalışmaları olan Türk Kızılayı’nın başlattığı kampanyaya toplumsal desteğin önemli olduğunu söyleyerek, yaşanan acılara merhem olmanın Türk milletinin özelliklerinden olduğunu sözlerine ekledi. 

 

BAKMADAN GEÇME!