"Türk insanı dokunmadan almaz" anlayışı değişti

Güncelleme Tarihi:

Türk insanı dokunmadan almaz anlayışı değişti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2008 11:30

Oyuncu Ziya Kürküt ve yemek yazarı Sahrap Soysal ‘’Her Eve Lazım’’ programında her gün mutfaktan kozmetiğe, sağlıktan, elektroniğe çok sayıda ürünü izleyicilere anlatıyor.

Haberin Devamı

Doğan Teleshopping Müşteri İlişkileri Müdürü Oğuz Azizlerli ile telealışverişin tüketiciye sunduğu avantajları, en çok satılan ürünleri ve ekonomik krizin tüketiciye nasıl yansıdığını konuştuk...

Hangi yaş grubuna hitap ediyorsunuz?

24-60  yaş aralığında ağırlıklı olarak kadın hedef kitleye hitap ediyoruz.

Türk insanı dokunmadan almaz anlayışı değişti
Doğan Teleshopping Müşteri İlişkileri Müdürü Oğuz Azizlerli
Ürün yelpazeniz hangi ürünlerden oluşuyor?

Ürünlerimiz içinde başlıca, Diyet, Sağlık, Bakım, Güzellik, Ev Aletleri, Mutfak Aletleri, Spor Aletleri, Hobi Ürünleri, Elektronik Aletler, Lüks Ürünler, Takılar ve nispeten yeni Ürün Kategorimiz olan DVD/VCD Filmlerden oluşuyor.

Haberin Devamı

En çok satılan ürünleriniz hangileri?

Satışlarımız arasında Ev Aletleri, Mutfak Aletleri, Spor Aletleri ve Elektronik Aletler nispeten diğer ürünlere göre daha çok talep edilmekte.

Yaşanan krizden etkilendiniz mi?

Yaşanan kriz hiç kuşkusuz ülkemizi ve ülkemizdeki tüm tüketicileri de huzursuz bir bekleyişe yöneltti. Her şirket gibi Doğan Teleshopping’de bazı uyarlamalara gitti. Kriz dönemlerinde tüketicinin de ihtiyaç ve beklentileri değişiyor, fiyata karşı daha duyarlı oluyor, bütçesine uygun ürün seçme çabası artıyor ve satış kampanyalarının cazibesine göre seçim yapıyor. Biz de bu değişimlere ayak uydurarak müşterilerimize uygun hizmeti sunmaya çalışıyoruz.

Türkiye’deki telealışverişi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Türkiye’de “telealışveriş” kavramı yeni yeni gelişiyor. Büyük şehirlerdeki değişen ve gittikçe zorlaşan yaşam koşullarını göz önünde bulundurursak daha da gelişmesini bekliyoruz. Artık insanların mağaza mağaza gezip istediği ürünü bulması ve seçmesi çok zahmetli, mesafelerin birbirinden uzak olduğu büyük şehirlerde bir de satın alınan malın taşınması sorunu var.İşte bu nedenle “telealışveriş” alışveriş alışkanlıklarında yepyeni bir dönem açıyor. Bir kere ihtiyacınız olan bir çok ürünü TV’den izleyerek evinizin konforunda seçme imkanı buluyorsunuz, hiç dışarı çıkmadan seçtiğiniz ürün evinize kapınıza kadar teslim ediliyor.

Haberin Devamı

Ürünler müşteriye kaç günde ulaşıyor?

Ürünlerimizi İstanbul içinde 2 işgününde İstanbul dışı illerde ise 4 işgününde teslimatı gerçekleştiriyoruz. Bu da müşterilerimiz için müthiş bir rahatlık.

Diyelim ki müşteri ürünü beğenmedi. İade şansı var mı? 

Müşterimize satın aldığı ürünle  “ 30 gün “ tanışma süresi veriyoruz. Yani aldığınız ürünle aranızda anlaşmazlık olduğunda ürünü sorgusuz sualsiz geri alıyoruz.

Dünyadaki telealışveriş  programlarında Türkiye’nin konumu nerede?

Ülkemizde henüz çok yeni sayılır. Anavatanı A.B.D.'de ve Kıta Avrupa'sında yaklaşık 30 senelik geçmişi olan bir sektör . Ancak ülkemizin çok dinamik ve yeniliklere açık bir yapısı olduğu için bu da sektörümüze dünyadaki ortalamaların çok üstünde bir büyüme oranıyla yansıyor.

Haberin Devamı

Müşteri sayımız 300 bini aştı

Yaptığımız anket sonuçları gösteriyor ki izleyicililerin çoğu ‘’Her Eve Lazım’’ programını her geçen gün daha da ilgiyle takip ediyor. Hızla artan müşteri sayımız 300 bini aştı.

İnternetten satış yapıyor musunuz?
 
Evet izleyicilerimiz herevelazim.com.tr adresinden de ürünlerimize ulaşabilir ve satın alabilirler. Üstelik internet sitemizdeki ürünlerin hemen hemen tamamınında bir tanıtım filmi var. Böylece ürünün özelliklerini tanıyıp nasıl kullanıldığını da görebiliyorsunuz. Yani ürünü iyice tanıyıp öyle satın alıyorsunuz. Bu da sadece bizim web sitemizde olan bir özellik.

Peki ne kadar güvenli?

Müşterilerimizin  veri güvenlik ve gizliliğini kurumumuzda en yüksek önemle ele alıyoruz. Bu güvenliği sağlamak ve korumak için gerekli donanım ve güvenlik alt yapısını sağladık. Girişi yapılan tüm kişisel bilgilerin gizliliği, tüm dünyada güvenle kullanılan, Rapid SSL (Secure Socket Layer) şifreleme teknolojisi ile sağlanıyor.
herevelazim.com.tr veritabanında bulunan kişisel bilgiler asla üçüncü kişi/kurumlarla paylaşılmaz.

Haberin Devamı

Ödeme kolaylığı 3 şekilde

Müşterilerimize ödeme tipi olarak " Kredi Kartı" , " Kapıda Ödeme" ve " Banka Havalesi" seçeneklerini sunuyoruz.

Türk insanı dokunmadan almaz anlayışı değişti
Sunucularınızın biri tiyatro oyuncusu diğeri ise yemek yazarı bu satışlarınızda etkili oldu mu?

Kesinlikle etkili oldu. Sunucularınızdan biri hanımların beğenisini kazanan Sahrap Soysal bir diğeri de ünlü tiyatro oyuncusu Ziya Kürtük.
 
Sahrap  Hanım tüm yaş grubuna yakınlık kurabilen mesleği icabı program içerisinde  mutfak gereçlerinde ve ev aletleri ki en çok sattığımız ürünler olduğundan dolayı en uzman dilde anlatabilen ayrıcalığı olduğu için Serhap Hanımı düşündük, bunun yanı sıra müşterilerimiz ve  hedef kitlemiz ağırlıklı olarak hanımlardan oluştuğu için kişisel özellikleri itibari ile insanlara çok yakın iletişim kurabilen sempatisiyle güven yarattığından dolayı programda Sahrap Hanımın olması  ürün satışlarını olumlu etkiliyor. 
 
Ziya Bey ise çok yetkin bir aktör ve tiyatro oyuncusu olduğu için televizyon çekimlerimizde ve diğer çekimlerde son derece deneyim ve bilgi sahibi ayrıca sempatisiyle sevilen bir sunucumuz. Ziya Bey ürün sunuşlarında samimiyeti dolayısıyla müşteride güven yaratan bir sunucumuz aslında bu Sahrap Hanım içinde geçerli . biz sunucularımızdan çok memnunuz onlarla gurur duyuyoruz.

Haberin Devamı

Son olarak müşterilerinize ürünlerle ilgili nasıl bir öneride bulunmak istersiniz

Şimdi bizim sezona göre değişen çok  cazip indirim ve hediye kampanyalarımız bulunuyor.Bu fırsatlardan yararlanmak için tüm müşterilerimizi TV tanıtımlarımızı ve web sitemizi düzenli olarak takip etmeye davet ediyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!