Türk girişimcilere yapılan yatırım artıyor

Güncelleme Tarihi:

Türk girişimcilere yapılan yatırım artıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2023 07:00

KPMG Türkiye M&A ve 212 ekipleri tarafından hazırlanan “Türkiye Startup Yatırımları” raporu açıklandı. Buna göre küresel startup yatırımları, 2023’ün ikinci çeyreğinde 87 milyar dolara yükselirken Türkiye startup ekosisteminde de toplam 77 işlemde 150 milyon dolarlık yatırım gerçekleşti.

Haberin Devamı

Bu rakam birinci çeyrekte 79 milyon dolardı. 2022’nin ikinci çeyreğinde ise 139 milyon dolar olarak gerçekleşmişti. İşlem hacmi bakımından ilk 10’da yer alan projeler, toplamın yüzde 86’sını oluşturdu.

Raporda küresel girişim sermayesi piyasasının, enflasyonist ortamın devam etmesi ve bir önceki çeyrekte olduğu gibi faiz oranlarındaki artış potansiyeli nedeniyle belirsizliğini koruduğu vurgulandı. “Sonuç olarak girişim sermayesi yatırımcıları, piyasada süregelen zorlukların da etkisiyle büyük işlemler yapmaktan kaçınmaya devam ediyor” denildi.

‘BELİRSİZLİKLER BASKILIYOR’

KPMG Türkiye M&A Danışmanlık Hizmetleri Şirket Ortağı Özge İlhan, global girişim sermayesi ekosisteminde yüksek faiz ve enflasyon ortamının yarattığı belirsizliklerin 2023’ün ikinci çeyreğinde de risk alma iştahını baskılamaya devam ettiğini söyledi. İlhan, “Global ölçekte yatırımcıların göreceli düşük hacimli işlemlere yönelimi devam ederken işlem sayısında yılın ilk çeyreğine kıyasla artış gözlemlenmesi pozitif bir gösterge olarak öne çıktı. Global trendlere paralel olarak Türkiye startup ekosistemi de çeyreklik bazda işlem sayısı ve işlem hacminde büyüme kaydederek pozitif bir tablo çizdi” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!