Türk altın devi 'gözetim' altına alındı

Güncelleme Tarihi:

Türk altın devi gözetim altına alındı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2013 11:33

Bir süreden beri hakkında açılan davalarla uğraşan Goldaş Kuyumculuk hakkında kritik bir karar da Borsa Yönetim Kurulu tarafından alındı. Goldaş Kuyumculuk Gözaltı Pazarı'na alındığı açıklandı.

Haberin Devamı

Borsa Yönetim Kurulu, aleyhine iflas davası da dahil çok sayıda dava açılması ve söz konusu davaların şirketin üretim ve satış faaliyetlerini olumsuz etkilemesi nedeniyle, Ulusal Pazar’da işlem gören Goldaş Kuyumculuk’u Gözaltı Pazarı’na aldı.

İMKB tarafından yapılan açıklamada, şirketin iflasın ertelenmesi için mahkemeye başvurmuş olmasının, borçlarını ödemekte güçlük yaşamasının ve finansman yapısının sağlıklı olmamasının da Gözaltı’na alınmasında etkili olduğu belirtildi.

Borsa Yönetim Kurulu ayrıca, şirketin yakından izlenmesi için, Ocak 2013 döneminden başlamak üzere, izleyen ayın sonuna kadar şirket aleyhine devam eden davalar (tarih, tutar, taraf, gelinen son aşama belirtilerek), şirket tarafından açılan iflasın ertelenmesi davasında gelinen aşama bilgilerinin KAP’ta ilan edilmesinin şirketten istenmesine karar verdi.

Haberin Devamı

Temeli 1993'te Yalınkaya Grup tarafından atılan Goldaş 1990'lı yılların ortasında önemli bir atılım yaptı. Şirket bir çok ülkeye ihracat yaparken çeşitli ülkelerde de temsilcilik açtı.

2004 yılında Londra Kıymetli Madenler Birliği (LBMA)'ne üye olan ilk Türk şirketi ünvanı alan şirket son iki yıldan bu yana hakkında açılan çeşitli alacak davaları ve iflas ertele başvurusu ile gündemde.

Capital500 araştırmasına göre Goldaş Kuyumculuk 2007 yılında listenin 16.'ıncı sırasında yer aldı.  Şirket ayrıca kuyum sektöründe birinciliği elinde tutuyordu.

 METRO ALTIN DA GÖZETİM ALTINDA

Gözetim pazarına alındığı açıklanan bir diğer şirket ise Metro Grup bünyesinde bulunan Metro Altın şirketi. Grubun sahibi Galip Öztürk hakkında yargılandığı davada savcılık 75 yıl hapis isteminde bulunmuştu. 70 sanıklı davada grubun çok sayıda üst düzey yöneticisi yargılanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!