Turizme yeni arazi desteği

Güncelleme Tarihi:

Turizme yeni arazi desteği
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 1997 00:00

Haberin Devamı

Turizm Bakanlığı, turizm sektüründeki yatırımcılara kamu arazisi tahsis ediyor. Turizm Bakanlığı'nın ilanına göre, kamu arazileri, 2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanunu ve ‘‘Kamu Arazisinin Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik'' hükümlerine uygun olarak, turizm amaçlı yatırım yapmak üzere girişimcilere tahsis edilecek.

Tahsis önceliklerinin belirlenmesinde, girişimcinin finansman gücü, turizm işletmesi ve pazarlaması konularında ulusal ve uluslararası turizm tecrübesi, altyapının gerçekleşmesine katkı payı, işletmede zincir oluşturma imkanları gibi hususlar dikkate alınacak. Girişimciler, tahsis şartnamesinde belirtildiği şekilde, kira bedeline ilave olarak, gerçekleştireceği tesise Turizm İşletmesi Belgesi verildiği tarihten itibaren, ''Tahsis Edilecek Kamu Arazileri'' listesinde yer alan taşınmazların karşısında belirtilen miktarlarda, yıllık hasılattan (cirodan) binde 5 ile binde 1 oranında bir meblağı Maliye Bakanlığı'na ödeyecekler. İlk üç yıl için belirlenen miktarın yarısı alınacak.

Girişimcilerin, yatırıma ayrılan özkaynağın, yurtiçi ve yurtdışından sağlanacak kredi miktarlarını net olarak belirtmeleri gerekiyor. Turizme tahsis edilecek kamu arazileri, İzmir, Aydın, Muğla, Antalya, Nevşehir, Kayseri, Aksaray, Gümüşhane, Samsun, Afyon, Bursa, Isparta, Niğde ve Çanakkale'de bulunuyor.

Tahsis edilecek kamu arazileriyle ilgilenen yatırımcıların, 8 Eylül Pazartesi günü saat 17.30'a kadar, istenilen bilgi ve belgeleri Turizm Bakanlığı'na etmeleri gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!