Turizmcilerden bankalara işbirliği için çağrı

Güncelleme Tarihi:

Turizmcilerden bankalara işbirliği için çağrı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türasab Başkanı Talha Çamaş, bankacılık kesimin turizmi yakından izlemesi gerektiğini belirterek, ‘‘Bankacılık sektörü eğer gelişmeleri yakından takip edip, buna uygun davranırsa, hem turizm sektörü, hem de kendisi yerer elde eder’’ dedi.

Turizmciler, önlerindeki fırsatları değerlendirebilmek için bankacılara umut bağladı. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Talha Çamaş, bankacılık kesiminin turizm sektörünü yakından izlemesi gerektiğini belirterek, bunun hem turizme, hem de bankacılığa yarar sağlayacağı bildirdi.

Çamaş, bankacılık kesiminin 1991 Körfez krizi sırasında olduğu gibi yanlış yapmaması ve gelişmeleri yakından izlemesi gerektiğini vurgulayarak, 'Buna uygun davranırsa hem turizm sektörü, hem de kendisi yarar elde edebilecektir' dedi. Turizm sektöründe yaşanan yapısal değişim sürecinin dünyada olduğu gibi Türkiye'de de seyahat endüstrisinde entegrasyona zorladığı ifade eden Çamaş, bu gerçekleştiğinde sektörün Avrupa pazarlarında çok daha güçlü bir hale gelebileceğini söyledi.

Bankacılık kesimine önemli görevler düştüğünü belirten Çamaş, şöyle devam etti:

SORUNLAR VE FIRSATLAR

‘‘Bankacılık sektörü turizm sektörünü yakından izleyip, bu alanda yaşanan gelişmeleri doğru olarak okuyabilirse bundan her iki tarafın yanında Türkiye de büyük yarar sağlayacaktır. Bu dönemde kamu yönetimi de sektörün yaşadığı bu yapısal değişim sürecine uygun bir takım düzenlemeler yaparsa, turizmde sahip olunan fırsatların kulanılması olanağı elde edilebilir. Çünkü Türkiye turizmde sorun ve fırsatları birarada yaşıyor.'

1998 yılının, seyahat sektöründeki şirketler arasında ve diğer sektörlerle birleşmeler ve çok sayıda ortaklıkların gerçekleşeceği bir yıl olacağını vurgulayan Çamaş, 'Turizmde ikinci atılımın gerçekleşebilmesi için sektörün her açıdan yeniden yapılanması, şirketlerin de bugünkü yapılarını değiştirmeleri gerekecek. Birleşmeler ve diğer kesimlerle ortaklıklar işte bu noktada gündeme gelecektir. Burada da ilk harekete geçecek olan sektör bankacılık kesimi olacaktır' dedi.

YENİ PAZARLAR

Çamaş, Türkiye'nin 1997 yılında yeni pazarlara girdiğini vurgulayarak, eldeki pazarlarda payını artırdığını, hem yeni pazarlara hem de geleneksel pazarlara yeni ürünler sunduğunu söyledi. Türkiye'nin turizmde uluslararası pazarda gelişen her olayda mutlaka dikkate alınan bir ülke haline geldiğini ifade eden Çamaş, Almanya ve İngiltere'de yaşanan tekelleşmenin Türkiye'de varolmadığını bildirdi. Çamaş, 'Sektörü elinde bulunduran ve bu yolla sürekli kendini büyütüp diğer şirketler üzerinde egemenlik kuran bir yapı sözkonusu değildir. Buna karşılık sektör özellikle son bir yılda hızlı bir entegrasyon sürecine girmiştir. Bu olumlu bir gelişmedir' diye konuştu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!