TÜPRAŞ'ı krizden kararlı mücadele korudu

Güncelleme Tarihi:

TÜPRAŞı krizden kararlı mücadele korudu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2001 10:18

Türkiye Petrol Rafinerileri (TÜPRAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hüsamettin Danış, Tüpraş yönetiminin, geçtiğimiz Kasım ve Şubat krizlerinde kararlı mücadeleleriyle, şirketi krizlerden koruduğunu bildirdi.

Danış, nihai hedeflerinin, uluslararası düzeyde uzman kuruluşların performans değerlendirmelerinde birinci sınıf rafinericiler arasına girmek olduğunu belirtti.

Tüpraş Genel Müdürü Danış, TÜPRAŞ'ın 2000 Yıllık Raporu'nda yer alan yazısında, şirketin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Türkiye'nin en büyük şirketi olan Tüpraş'ın, başarılı çalışmalarıyla 1999 yılında 330 trilyon lira, 2000 yılında da yüzde 16 artışla 383 trilyon lira kar elde ettiğine işaret eden Danış, Tüpraş'ın 2000 yılında işletme faaliyetlerinden sağladığı karı da, bir önceki yıla göre yüzde 51 artırarak 344 trilyon liraya yükselttiğini vurguladı.

Tüpraş'ın lider enerji kuruluşu ve dünya klasında bir rafineri şirketi olmak yolunda sağlam adımlarla yürüdüğünü ifade eden Danış, şirketin dünya klasında bir rafineri şirketi olması için yapılacaklar hakkında bilgi verirken de şu görüşlere yer verdi:

''Nihai hedef olarak, uluslararası düzeyde uzman kuruluşların performans değerlendirmelerinde, birinci sınıf rafinericiler arasına girilmesi başarılacaktır. Ticari açıdan, mevcut tesislerimizi optimum şartlarda kullanarak en az masrafla en fazla miktarda beyaz ürün elde etmek ve böylece birim karlılığı arttırmak hedef alınmıştır.''

2000 yılı sonlarına doğru, LPG'deki sübvansiyon olayının aylarca sürdürülen mücadele ve hükümetin desteği ile kaldırıldığını ifade eden Danış, ''TÜPRAŞ yönetimi gerek Kasım 2000 krizinde, gerekse Şubat 2001 krizinde kararlı mücadeleleriyle, ülkeye sıkıntı yaratmadığı gibi, krizlerden şirketi korumayı da bilmiştir'' dedi.

10 MİLYAR DOLARLIK CİRO HEDEFİ

Bu arada Danış, 2001 yılında yaklaşık 23 milyon ton hampetrol işlemek suretiyle, yurt dışından ithal edilecek ürünlerle birlikte 25 milyon ton civarında ürün pazarlanarak, 10 milyar doların üzerinde birciroya ulaşılmasının beklendiğini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!