TulipTurkuaz’da yüzde 1 peşinatlı kampanyada teslime kadar taksit ödenmiyor

Güncelleme Tarihi:

TulipTurkuaz’da yüzde 1 peşinatlı kampanyada teslime kadar taksit ödenmiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2010 00:00

İstanbul’un yeni ve gözde yerleşim bölgesi Ispartakule’de inşaatı süren TulipTurkuaz projesini hayata geçiren Tulip Gayrimenkul, 135 bin liradan başlayan daireleri sadece yüzde 1 peşinatla satıyor.

Yüzde 1 peşinatla, 135 bin liradan başlayan daireleri satın alanlar, 6 ay taksit erteleme fırsatından yararlandığı gibi, 7’nci aydan sonra, daire teslimine kadar olan kredi taksitlerini de Tulip karşılıyor.

1350 lira peşinatla daire

Yüzde 1 peşinat, 6 ay taksit erteleme ve ev teslimine kadar olan banka taksitlerini Tulip’in karşılaması gibi üç avantaj peşpeşe gelince, ev sahibi olmak isteyenler ve yatırımcılar da daire teslimine kadarki ödemelerde nefes alıyor. 1 Nisan’da başlayan ve Mayıs’ta da devam ettirilen kampanya ile 1-30 Nisan arasında 125 daire satan Tulip Gayrimenkul, projenin satışa çıktığı günden bu yana ise toplam 500 dairelik satışa ulaştı. Bu kampanya ile örneğin; 135 bin TL’lik daireyi yüzde 1 (1350 TL) peşinat ödeyerek alanlar, 120 ay vadeli kredi kullanıyor.

Yüzde 24 de 2 yıl sonra

Aylık yüzde 0.98 faiz oranıyla, daire fiyatının yüzde 75’i kadar kredi alanlar, 135 bin liralık dairede 101 bin 250 TL’lik konut kredisi kullanıyor. Taksitler 6 ay erteleniyor, 7’nci aydan itibaren başlayan taksitleri ise ev teslimine kadar olan sürede TulipTurkuaz karşılıyor. Kalan yüzde 24’lük peşinat da, 2 yıl sonra, faizsiz 32 bin 400 TL olarak ödenebiliyor. Proje Aralık 2011’den itibaren sahiplerine teslim edilmeye başlanacak.

Ispartakule’ye metro

Türkiye’nin ilk uydukent projesi Bahçeşehir’in hemen yanında yer alan Ispartakule; gerek bölgede açılacak Marmaray istasyonu, planlanan metro projeleri, gerekse nitelikli konut projeleriyle batı İstanbul’un orta vadede prim yapacak yerlerinin başında gösteriliyor. Bahçeşehir-Ispartakule bölgesi aynı zamanda bir tarafta Maslak, diğer tarafta Büyükçekmece’ye kadar uzanan geniş bir alanın tam merkezinde. Şehircilik anlayışı olarak son derece düzgün planlanan bölgenin, yoğun bir nüfusu buraya çekeceği ve değerlenerek yatırımcıya da kazandıracağı ifade ediliyor.

Arkasında Hollandalı dev Van Herk Grup var

TULİP Gayrimenkul, yeni konut ve ticari merkezler geliştirmek amacıyla 2006’da kuruldu. Ortaklık yapısında, gayrimenkul sektöründe 114 yıllık deneyime sahip olan Hollanda merkezli Van Herk Group ve Panagro bulunuyor. Türkiye’de TOKİ’den ihale alan ilk yabancı ortaklı şirket olan Tulip Gayrimenkul, Türkiye’deki konut, rezidans ve AVM projelerinin yanında yurt dışında da projeler geliştirmek için çalışma yürütüyor. Tulip Gayrimenkul İcra Kurulu Başkanı Burak Erten, “Tulip Gayrimenkul 40 milyon TL ödenmiş sermayesi ve sıfır banka borcuyla bilanço açısından sektörün en güçlü firmalarından biridir. Ayrıca sadece TulipTurkuaz projesinden şimdiye kadar gerçekleştirdiği 100 milyon TL’lik satışın yanında, Emlak Konut GYO’da (EGYO) bulunan nakit ve resmi teminatlarının toplamı 45 milyon TL’den fazla” diyor. Burak Erten, bunlara satıştan ödenen arsa payı ve satıştan alacaklar eklenince EGYO’da bulunan toplam payın 80 milyon TL’yi aştığını ifade ediyor ve “Bu da TulipTurkuaz’ın, EGYO güvencesine bile gerek kalmaksınız garanti altına alındığını gösteriyor” diye konuşuyor.

Tulip360, 48 bin 500 liradan başlayan fiyatlarla satılıyor

TULİP Gayrimenkul’un yeni projesi Tulip360, yakın geleceğin en prestijli yaşam bölgelerinden biri olarak kabul edilen Esenyurt’ta yükselecek. İnşasına başlanan Tulip360 projesi, Esenyurt Belediyesi’nin hemen yanında, E-5 ve TEM otoyollarına doğrudan bağlantılı bir konumda. 34 bin 500 metrekare arsada geliştirilen projede 185 bin metrekare konut alanı ve 64 bin metrekare de çarşı alanı bulunuyor. 2400 konutun yer aldığı projede, fiyatlar 48 bin 500 ile 199 bin TL arasında değişiyor. Yatırım değeri 270 milyon TL olan proje resmen satışa çıkmadan, geçen ay 150 daire opsiyonlanmıştı. Bunların 70 tanesi çok kısa sürede satıldı.

Ispartakule gişelerinin hemen yanında

TEM Bahçeşehir-Ispartakule çıkışının hemen yanındaki TulipTurkuaz, ulaşım kolaylığı sunuyor.
Toplam arsa alanı 90 bin metrekare.
Toplam inşaat alanı, otoparklar dahil 198 bin metrekare.
11 blokta 1150 konut yer alacak. 1+1, 2+1, 2+1 dublex, 3+1, 3+1 dubleks, 4+1, 5+1 dubleks gibi 7 farklı daire tipinin bulunduğu projede daire fiyatları, 135 bin ila 650 bin TL aralığında.
Yatırım değeri; 200 milyon TL
1 yıl önce satışa çıkan TulipTurkuaz’ın bugüne kadar yaklaşık yüzde 45’i satıldı.
Projede iki katlı 800 metrekarelik sosyal tesis binası, kışın kapanıp yazın açılabilen havuz, 160 metrekarelik açık yüzme havuzu, buz pateni pisti, tenis kortu ve basketbol sahası yer alıyor.
Ünlü mimar Ken Yeang imzalı projede daireler Aralık 2011’de teslim edilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!