Tüketici kredilerine gelir limiti geliyor!

Güncelleme Tarihi:

Tüketici kredilerine gelir limiti geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2016 14:37

Bankalarda kredi notuna göre kullanılan tüketici kredilerine yeni bir düzenleme geliyor. Artık her tüketicinin belli bir limiti olacak!

Haberin Devamı

Günümüzde birçok vatandaş yüksek miktarlarda tüketici kredi kullanıyor.  Yapılacak olan değişikliğe göre ülkede borçlanma seviyesini azaltabilmek için her tüketicinin kullanabileceği bir kredi limiti oluşturulacak. Tüketici bu tutarın üstünde kredi çekmek isterse hiçbir şekilde çekemeyecek. Tüketiciye verilecek limitler, kişinin gelir seviyesine göre düzenlenecek.

Tüketicinin gelirine göre kredi limiti!

Tüketici kredilerine gelir limiti düzenlemesi ile her tüketici gelir seviyesinin tam 4 katına kadar kredi çekebilecek. Ekonomi yönetiminin bu konuda yaptığı başka bir düzenlemeye göre ise gelir seviyesine göre taksit seçenekleri belirlenecek. Gelire göre limit ve taksit sınırlaması gelecek olan tüketici kredileri ile borç seviyesini düşürmek hedefleniyor. Düzenlemelerin yakın zamanda uygulamaya geçmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıl borçlanma seviyesi ne kadardı?

2015 yılında kredi kullanım miktarları patlama gösterdi. 2005 yılından itibaren yapılan analizlere göre borçlanma seviyesinde özellikle 2015 yılında yüksek bir artış göründü. 2005 yılında 10 milyar TL ihtiyaç kredisi kullanılmışken, 2015 yılında 153 milyar TL kullanılmış olarak gözüküyor. 

BAKMADAN GEÇME!