Tukaş Aşure altın madalya aldı

Güncelleme Tarihi:

Tukaş Aşure altın madalya aldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2004 12:33

Gıda ürünlerinin değerlendirildiği ”SİAL d'OR-Altın Sial” ödülleri yarışmasında Tukaş Aşure, kuru gıdalar kategorisinde altın madalya almaya hak kazandı.

Haberin Devamı

Tukaş'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, kuru gıdalar kategorisinde Türkiye'yi temsil etmeye hak kazanan Tukaş Aşure, 26 ülkeden yarışan ürünleri geride bırakarak altın madalyayı Türkiye'ye kazandırdı. Ürün, 2 gün hazırlama ve pişirme süresi olan aşureyi, 20 dakikada ve suyla hazırlama pratikliği nedeniyle ödüle layık görüldü.

Tukaş ödülünü, Fransa'da düzenlenecek “SIAL The Global Food Marketplace” fuarı kapsamında, 18 Ekim 2004 tarihinde yapılacak ödül töreninde alacak. Törende toplam 40 ödül sahiplerini bulacak.

1986 yılından bu yana 2 yılda bir düzenlenen “SIAL d'OR” yarışmasında ürünler ve markalar, yenilikçi özellikleri, ulusal pazarlarında gösterdikleri ticari başarı, tüketiciye sundukları fayda ve fonksiyonellikleri değerlendirilerek ödüllendiriliyor. Bu yarışmaya katılmak isteyenler aday olamıyor, ancak aday gösterilebiliyor. Türkiye'den yarışan ürünler de jüride Türkiye'yi temsil eden Dünya Gıda Dergisi editörünün koordinasyonunda, araştırma şirketi AC Nielsen Türkiye işbirliğiyle belirlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!