TTNET televizyondan e-ticaret dönemi başlattı

Güncelleme Tarihi:

TTNET televizyondan e-ticaret dönemi başlattı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2013 15:16

TTNET, "Tivibu Çarşı" ile televizyon üzerinden e-ticaret dönemi başlattı.

Haberin Devamı

Düzenlenen basın toplantısında konuşan TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya, "Tivibu Çarşı" uygulamasının, dijital inovasyon temelli yeni vizyonlarının en önemli adımlarından biri olacağına işaret etti.

MasterCard ve Cardtek Group şirketlerinden CordisNetwork ile hayata geçirdikleri uygulama ile Tivibu ev üzerinden artık alışveriş yapılabileceğini kaydeden Kaya, yerel markaların da Tivibu Çarşı'da mağaza açıp sadece hizmet verdikleri bölgede ürünlerini ilgili hedef kitleye tanıtabileceğini kaydetti. Kaya, Tivibu Çarşı uygulamasının dünyada bir ilk olduğunun altını çizerek, "Biz e-ticareti televizyona taşıyacağız, iş ortağımız MasterCard dünyaya yayacak" dedi.

MasterCard Güneydoğu Avrupa Genel Müdürü Mustafa Güney de, MasterCard İstanbul ofisi olarak, hızlı büyüyen pazarlar diye adlandırılan 10 ülkenin yönetiminden sorumlu olduklarını belirterek, şunları söyledi:

"Bugün bir ilki gerçekleştiriyoruz ve herhangi bir ağa bağlanabilen tüm cihazları ödeme sistemlerine entegre etme yolundaki kurumsal vizyonumuzu gerçekleştirmeye yaklaşıyoruz. Dünyada ilk kez internete bağlanabilen televizyonlar üzerinden uçtan uca açık, çevrim içi ve entegre bir alışveriş çözümü sunuyoruz. Bu uygulamayı Mastercard'ın faaliyet gösterdiği diğer ülkelerde de yaygınlaştırmayı hedefliyoruz."

Güney, Türkiye'de e-ticaretin her yıl ortalama yüzde 50 oranında büyüyen, önü çok açık bir alan olduğunu ifade ederek, "e-ticaretin ülkemizin 2023 hedeflerini yakalamasında önemli bir yere sahip olduğunu düşünüyoruz ve e-ticaretin gelişmesi adına çalışmalarımıza her platformda devam ediyoruz. İş ortaklarımızla gerçekleştirdiğimiz bu çalışma da, e-ticarete verdiğimiz önemin bir göstergesidir" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!