TSK'ya 'Hitit' desteği

Güncelleme Tarihi:

TSKya Hitit desteği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2001 00:00


Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) taktik ve teknik ihtiyaçlarını en üst seviyede karşılayacak 'Hitit'in (6x6 Tekerlekli Zırhlı Araç) prototipi, Cadillac Gage Textron teknik işbirliğiyle Hema Endüstri A.Ş'nin Çerkezköy tesislerinde üretildi.

Üretimi 15 Mart tarihinde tamamlanan 'Hitit', Çerkezköy Belediyesi önünde sergilendi.

Hema Endüstrinin, Amerikan şirketi olan Cadillac Gage Textron işbirliği anlaşması çerçevesinde Çerkezköy tesislerinde ürettiği 'Hitit', vatandaşın da yoğun ilgisini çekti. Üstün zırh ve mayın korumasına sahip Hitit'in yanında yine Hema'nın Çerkezköy tesislerinde kısa sürede 'Eti'nin de (4x4 Tekerlekli Zırhlı Araç) üretileceği öğrenildi.

Tüm test ve deneme sürüşleri Hema tesislerinde gerçekleştirilen Hitit, yakın gelecekte denemeler için Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından belirlenecek bir birliğe sevk edilecek.

Hema yetkilileri, Hitit'in, eylül ayında Ankara'da gerçekleştirilecek İDEF 2001 Fuarı'nda (Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı) sergileneceğini açıkladılar.

Hitit ve Eti için gerek TSK'den ve gerekse dış ülkelerden sipariş alınması durumunda araçların transmisyon, transfer ve aks gibi parçalarının Hema tesislerinde üretileceği, öteki parçaları için Türk yan sanayisinin devreye sokulacağı öğrenildi. (aa)



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!