TRT'ye pay verilirse Telekom'un değeri düşer

Güncelleme Tarihi:

TRTye pay verilirse Telekomun değeri düşer
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 1997 00:00

Haberin Devamı

Önümüzdeki yıl hedeflenen özelleştirme için lokomotif olarak görülen Türk Telekominikasyon A.Ş.'nin değer tespiti ile satış stratejilerine yönelik çalışmalar tamamlandı. Reuters'in sorularını yanıtlayan Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı ve Türk Telekom Değer Tespit Komisyonu Başkanı Hakkı Sürel, Telekom gelirlerinden TRT'ye yüzde 5'lik pay verilmesinin Telekom'un değerini 1.8 milyar dolar (361 trilyon lira) düşüreceğini savundu. Sürel, Türk Telekom'un değer tespiti ile ilgili çalışmayı bu hafta içinde Ulaştırma Bakanlığı'na ileteceklerini söyledi.

Sürel, üzerinde ağırlıkla durdukları senaryonun, yüzde 34'lük hissenin eş zamanlı olarak yurtici ve yurtdışı halka arz ile çekirdek stratejik yatırımcıya satış olduğunu belirtti. Sürel, ‘‘Çekirdek stratejik ortaklıktan kasıt yüzde 10-20 hisse satışı. Diğer kısmının da yurtiçi ve yurtdışı halka arzı. Ayrıca, ikinci bir senaryo da yüzde 34'lük hissenin blok olarak satılması, bu da müşteri bulunması halinde mümkün olabilir’ dedi.’

Bir yasa tasarısı ile radyo ve televizyon verici ve aktarıcı istasyonlarının Telekom'dan TRT'ye devrinin öngörüldüğünü anımsatan Sürel, bu çerçevede Telekom gelirlerinden yüzde 5'lik payın TRT'ye verileceğini, ancak buna karşı olduklarını bildirdi. Bunun Türk Telekom'un değerini olumsuz yönde etkileyeceğni belirten Sürel, ‘‘Yüzde 5 payın verilmesi şirket değerini yaklaşık 1.8 milyar dolar düşürecektir. Bunu komisyon raporumuza yazdık. Bu durumun düzeltilmesi gerekir’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!