TRT'nin elektrik payı kesilecek

Güncelleme Tarihi:

TRTnin elektrik payı kesilecek
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 22, 2004 12:12

Hükümet, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in muhalefetine karşın TRT Genel Müdürlüğü'ne atadığı Şenol Demiröz'e sürpriz yapmak üzere düğmeye bastı. Elektrikteki yüzde 2'lik TRT payının kaldırılması için hazırlanan kararname Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldı.

Haberin Devamı

TEDAŞ'ın, toplam satış hasılası üzerinden TRT'ye aktardığı, yıllık maliyeti 150-200 trilyon dolayında bulunduğu belirtilen yüzde 2'lik TRT payının kaldırılması için hazırlanan kararnamenin Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığı belirtildi.

TEDAÅž'ın, 2004 yılı gelir-gider dengesini yüzde 2'lik kesinti olmayacak biçimde düzenlendiÄŸine dikkat çeken yetkililer, kesintinin kaldırılmasıyla TEDAÅž'ın mali açıdan önemli bir rahatlamaya kavuÅŸacağını kaydettiler.Â

TEDAÅž RAHATLAYACAK

TEDAŞ'ın, TRT'ye toplam satış hasılasını dikkate alarak pay aktardığını kaydeden yetkililer, hesaplamanın tahsilat yerine tahakkuk üzerinden yapıldığı için TEDAŞ'ın tahsil edemediği paradan bile TRT'ye ödeme yapmak zorunda kaldığını belirttiler. TEDAŞ, TRT'ye, yıllık 150-200 trilyon dolayında bir para aktarıyor. Elektrikteki TRT payı daha önce yüzde 3.5'ti. Bu oran, çıkarılan bir kararnameyle 1.5 puan çekilerek yüzde 2'ye indirilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!