Trilyon haftası

Güncelleme Tarihi:

Trilyon haftası
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2002 01:55

Türkiye, Milli Piyango'nun 29 Mart çekilişinde büyük ikramiyenin, devirli ikramiye ile birlikte 1.7 trilyona ulaşması, Sayısal Loto'nun ikramiyesinin ise 1 trilyon liraya yaklaşmasıyla yeni bir heyecan haftasına girdi.

19 Mart çekilişinde büyük ikramiye kazanan bilet numarasının son rakamı ile amortiler farklı olduğu için, 900 milyar liralık devirli ikramiye, bir sonraki çekilişe aktarıldı. 29 Mart çekilişinde 600 milyar liralık büyük ikramiye, geçen çekilişlerden devreden 900 milyar liralık devirli ikramiye ve söz konusu çekilişin 200 milyar liralık devirli ikramiyesi ile birlikte toplam büyük ikramiye 1 trilyon 700 milyar liraya yükseldi.

Milli Piyango, 29 Ocak 2002 çekilişinden itibaren 600 milyar liralık büyük ikramiyeye ek olarak her çekiliş için 200 milyar lira tutarında da devirli ikramiye koydu. Devirli ikramiyeye hak kazanabilmek için büyük ikramiyeyi kazanan bilet numarasının son rakamı ile amorti rakamlarından birinin aynı olması gerekiyor. Rakamların farklı çıkması durumunda, devirli ikramiye toplanarak bir sonraki çekilişe devrediyor.

Dün itibariyle 700 milyar liraya ulaşan Sayısal Loto ikramiyesinin ise hafta sonunna kadar trilyon olması bekleniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!