Transfer sezonunun ortasında Liverpool’a Çinli talip çıktı

Güncelleme Tarihi:

Transfer sezonunun ortasında Liverpool’a Çinli talip çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2010 00:00

Transfer sezonunun ortasında İngilizlerin ünlü kulübü Liverpool’a talip çıktı. Geçen nisan ayında Amerikalı sahipleri tarafından satışa çıkarılan Liverpool için Hong Kong merkezli yatırım şirketi QSL Sports Limited’in Başkanı Kenny Huang görüşmelere başladı.

Haberin Devamı

AMERİKALI sahipleri tarafından nisan ayında satışa çıkarılan Liverpool’la Asyalı bir işadamının ilgilendiği açıklandı. Kamu yatırım fonunun da desteğini alan Çinli Kenny Huang, Liverpool’u transfer sezonu bitmeden satın almak için girişimleri hızlandırdı. Hong Kong merkezli yatırım şirketi QSL Sports Limited’in Başkanı Kenny Huang, kulübü satın aldıkları taktirde Premier Lig’deki Hong Kong şirketlerinin sayısı 2’ye çıkacak.
İşin başında Martin var
İngiliz basınında yer alan haberlere göre, Huang Liverpool’un sahiplerinin 237 milyon sterlin (374 milyon dolar) borçlu olduğu Royal Bank of Scotland ile görüşüyor. Liverpool’un sahipleri Amerikalı Tom Hicks ve George Gillett, Liverpool’u üç yıl önce satın almıştı. Ancak Hicks ve Gillett, Liverpool’u nisan ayında satışa çıkaracağını açıkladı ve British Airways Yönetim Kurulu Başkanı Martin Broughton’ı bu konuyla ilgilenmesi için görevlendirdi.
800 milyon sterlin
Amerikalı Hicks, Liverpool için 800 milyon sterlin (1.2 milyar dolar) istiyor. Ancak analistlere göre, takımın değeri 325 milyon sterlin civarında. Huang’a yakın kaynaklara göre, Huang Liverpool’u, transfer sezonu kapanmadan önce satın almak istiyor. Huang, Liverpool’un menajeri Roy Hodgson’a, transfer sezonu bitmeden kadroyu güçlendirmesi için fon sağladı. Birçok takımın transfer listesinde olan Liverpool’un yıldız oyuncusu Fernando Torres’den ise, transferi konusunda karar vermeden önce bir süre daha beklemesi istenecek.
Suudi Prens Faysal Bin Fahd Bin Abdullah, ünlü İngiliz futbol kulübü Liverpool’un yüzde 50 hissesini satın almak için yaklaşık 1 yıl önce girişimde bulundu. Suudi Prens, bu satın alma için 350 milyon sterlini (553 milyon dolar) gözden çıkarmıştı.

Haberin Devamı

Yabancı sermaye İngiliz Premier Lig’ini seviyor

SON dönemlerde yabancı sermaye, İngiliz Premier Lig’deki takımlara büyük yatarım yapmaya başladı. Ligde Amerikan, Rus ve Arap sermayesi dikkat çekerken takımların taraftarları bu satışlara karşı çıkıyor. Manchester United taraftarları kulübün Amerikalı sahibi Glazer ailesine karşı girişimlerde bulunurken, işadamları transfer piyasasında bonservis fiyatlarını da yükseltiyor. Lige giren yabancı sermaye de hız kesmiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!