Trakya doğalgaz ihalesinde yarış sıfırın altına indi

Güncelleme Tarihi:

Trakya doğalgaz ihalesinde yarış sıfırın altına indi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2005 02:07

Zorlu ve Nurol Enerji’nin bedelsiz iş yapma yarışına girmeleri nedeniyle kiilit Edirne-Tekirdağ-Kırklareli Doğalgaz Dağıtım Lisansı ihalesi, gelecek hafta kaldığı yerden devam edecek.

ENERJİ Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) gerçekleştirdiği, O (sıfır) kárlı iki teklif nedeniyle kilitlenen Edirne-Tekirdağ-Kırklareli Doğalgaz Dağıtım Lisansı ihalesinin gelecek hafta kaldığı yerden devam etmesi kararı alındı.

EKSİLME YAPILACAK:

Yusuf Günay başkanlığında dün akşam toplanan Kurul, ihalede yeni bir ilke imza atarak, ihalenin bir hafta sonra aynı saatte kaldığı yerden devam kararını verdi. 1 Temmuz Cuma günü saat 14.30’da yapılacak ihalenin ikinci bölümünde, Zorlu ve Nurol Enerji şirketleri sıfır teklifleri nedeniyle birim hizmet amortisman bedelinden eksiye giderek, 180 dolarlık abone bağlantı bedeli üzerinden eksiltme yapacaklar.

YENİ HESAP İSTEĞİ:

EPDK, toplantıda, Nurol Enerji Genel Müdürü Serhat Taşkınsu ve Zorlu Enerji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Ertaç’ın, abone bağlantı bedelinden eksiltme için ek çalışma yapılacağı gerekçesiyle ek süre talebini değerlendirerek, yerinde buldu. EPDK da kurum olarak sıfır teklifini beklemediği için, şirketlerin yeni hesap yapma isteğini haklı gördü.

ZORLU VE NUROL ÇEKİŞECEK:

Zorlu ve Nurol Enerji’ye gelecek hafta yapılacak, ihalenin kalan bölümü için davet gönderilecek. Önceki günkü ihalede elenen ve çekilen şirketlerin yer almayacağı ikinci bölümde Zorlu ve Nurol teke tek karşılaşacak. İki şirket, sıfır cent/kilovatsaat teklifleri ile hiç kar payı eklemeksizin, doğalgazı aldıkları fiyata satmayı, yalnızca abone bağlantı bedeli ile yatırımı karşılamayı taahhüt ettiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!