Trafik sigortasında serbest fiyat devam etmeli

Güncelleme Tarihi:

Trafik sigortasında serbest fiyat devam etmeli
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2016 22:35

Ergo Türkiye CEO’su Theo Kokkalas, trafik sigortası satmak istediklerini ancak para kaybetmek de istemediklerini belirterek, “İstisnai durumlarda düzenleyici kurum belki müdahale edebilir ama fiyat, piyasa tarafından serbestçe belirlenmeli” dedi.

Haberin Devamı

ERGO Türkiye CEO’su Theo Kokkalas, trafik sigortasında bugün yaşanan sorunu ancak sigorta pazarını düzenleyen kurumun çözebileceğini belirterek, kısa zaman sonra trafikte dengeli bir ortama kavuşulacağını söyledi.

Hafta sonu, Antalya Rixos Otel’de gazetecilerle bir araya gelen Theo Kokkalas, trafik sigortası ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bugün satılan bir poliçeden 3-5 yıl, hatta 15 yıl sorumlu olduklarını, bu nedenle de sigortanın fiyatını belirlemede ciddi sorun yaşadıklarını kaydeden Kokkalas, “Trafikte teknik stratejiyi hazırlamak çok zor” dedi.

Theo Kokkalas, şirket olarak son 8 yılda trafik sigortasında sürekli para kaybettiklerini ve kaybın milyonlarca liraya ulaştığını, bu durumun tüm şirketler için geçerli olduğunu vurgulayarak, “Trafik satmak istiyoruz ama para kaybetmek de istemiyoruz” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

SORUNU, KAMU ÇÖZER

Trafik pazarının çalkantılı olduğunu ve ciddi dalgalanma yaşandığını belirten Kokkalas, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şirket olarak Mart ayında fiyatlarımızı artırdık, yüzde 40 büyüdük. Sonrasında fiyatlarımızı düşürdük, yüzde 14 pazar kaybettik. Dengeli bir pazar yok. Yine de iyimserim, dengeye oturacak. Düzenleyici kurum mutlaka bir yolunu bulacak. Dünyanın her ülkesinde bu sorunlar yaşandı. Çözüm, Türkiye’ye benzer pazarları bulup, ne yapılmış bakmak. Ben, piyasanın dengeye oturması için düzenleyici kurumun bir adım atmasını bekliyorum. Tabi, düzenleyici kurumun aşırı düzenleme yapması da doğru değil, sık değişiklikler zorluklar da ortaya koyuyor.”

İSTİSNAİ DURUMLAR

Theo Kokkalas, “Fiyatların düşmemesi halinde Hazine’nin müdahale edeceği ve fiyatı kendi belirleyeceği, bir anlamda eskiden olduğu gibi tarife sistemine geri dönüleceği söyleniyor. Sizce de fiyatları Hazine mi belirlemeli?” sorusunu ise şöyle cevapladı:

“Sorunlar, serbest piyasa içinde çözülmeli. İstisnai durumlarda belki tarife sistemi uygulanabilir ama ben, fiyatın piyasa tarafından serbestçe belirlenmesini isterim. Fiyattan ben sorumlu olayım, ceremesini de ben çekeyim. Türkiye’ye inanıyorum, fiyat serbest olmaya devam edecektir.”

Haberin Devamı

TÜKETİCİ DE HAKLI

TRAFİKTE bugün uygulanan fiyatın yeterli olduğunu savunan Theo Kokkalas, şunları söyledi: “Primi hızla artırırsanız müşterinin şikayet etmesi normal. Fiyatın iki katına çıkması tüketici açısından kabul edilir bir durum değil. Nisan ayında çıkan yasal düzenleme olumlu. Tabi, yenin kanunun mahkemelere yansımasını da görmemiz lazım. Mesela, biz, son dönemde trafikte fiyatımızı yüzde 25 düşürdük.”

BAKMADAN GEÇME!