Trafik katliamına karşı sayısal takograf geliyor

Güncelleme Tarihi:

Trafik katliamına karşı sayısal takograf geliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2010 00:00

Ulaşırma Bakanı Binali Yıldırım, Sayısal Takograf Sistemi’nin (STS) yılbaşından itibaren karayoluyla yurt dışına taşımacılık yapan tüm yeni araçlarda zorunlu olacağını ve mevcut araçların da peyderpey gönüllülük esasına göre bu sisteme geçeceğini bildirdi.

Haberin Devamı

Ulaştırma Bakanlığı ile TOBB arasında imzalanan ve uluslararası karayolu taşımacılığında kullanılan ticari yük ve yolcu araçlarındaki sayısal takografların TOBB tarafından üretilmesine yönelik protokole ilişkin teslim töreni yapıldı. Ulaştırma Bakanı Yıldırım, STS’nin karayolu taşımacılığını emniyetli hale getirmeye yönelik bir düzenleme olduğunu söyledi. TOBB ile taşımacılığa yönelik farklı konularda da işbirliği yaptıklarını anlatan Yıldırım, Bakanlığının bu alana yönelik iş yükünün yarısını  TOBB’un üstlendiğini ifade etti.
Özel çipli kartlar
Kamyon, otobüs ve tır gibi ticari araçları kullanan sürücülerin hızlarını ve çalışma saatlerini kontrol edebilen özel çipli kartların TOBB tarafından üretildiğini kaydeden Yıldırım, bu kartlarla  sürücülerin tüm faaliyetlerinin kayıt altına alınacağını, silinme gibi suistimallerin de ortadan kalkacağını vurguladı. Yıldırım, STS’nin 2006’dan beri tüm AB ülkelerinde zorunlu olduğunu, Türkiye’de de 2011 yılı Ocak ayından itibaren zorunlu olacağını belirterek, “Ocak ayında görev Başbakanımız tarafından bize verildi. Başka ülkelerin 1-2 yılda halledemediği işleri bir kaç ayda hazır hale getirdik” diye konuştu.

Haberin Devamı

Emniyet’e ücretsiz olacak

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, STS’nun şu anda yurt dışı taşımalarda zorunlu olduğunu, birkaç yıl içinde yurt içinde de bu sisteme geçilmesini umduklarını söyledi.  Hisarcıklıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “2002-2009 arasında 35 bin kişi trafik kazalarında yaşamını yitirdi. Bu hafta İstanbul’da yaşanan ve 13  vatandaşımızın hayatlarına mal olan trafik katliamı daha etkin denetim ihtiyacını ortaya sermiştir. Üretimini yapacağımız STS araçları Emniyet’e ücretsiz olarak verilecek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!