TPAO devretti

Güncelleme Tarihi:

TPAO devretti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2013 14:05

TÜRKİYE Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Karadeniz’de ki petrol arama haklarının bir bölümünü Chevron Kara Deniz BV’ye devretti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nün Petrol Hakkına Müteallik Kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.

Karalara göre, TPAO’nun 2 nolu Bolu Petrol Bölgesi’nde Karadeniz’de Türk karasuları dışında sahip bulunduğu AR/TPO/3921 hak sıra nolu petrol arama ruhsatının dosyasında,koordinatları belirtilen kısmının yüzde 50’si üzerinde, TPOA,sahip bulunduğu yüzde 100 petrol hakkından yüzde 50 gayri ifraz ve tecezzi şayi hakkını Chevron Kara Deniz BV’ye devretti.

Anlaşmada tarifi yapılan ve mevcutta sondajı gerçekleştirilen arama kuyusu ve takibinde sondajı gerçekleştirilecek 2 arama kuyusunun tüm masrafları Chevron Kara Deniz BV tarafından karşılanacak.

Anlaşmanın hükümlerine uygun TPAO tarafından yapılan 2b ve 3B sismik etütlerin masrafları Chevron Kara Deniz BV tarafından TPAO’ya geri ödenerek, başarı durumunda ek 3B sismik etütleri de gerçekleştirilecek.

Arama fazında açılacak ilk 2 kuyuda TPAO, ardından da Chevron KaraDeniz BV "operatör" olarak atanacak. Geliştirme ve üretim masrafları Müşterek İşletme Anlaşması hükümleri uyarınca karşılanacak.

Öte yandan, elde edilecek petrol ve doğalgaz anlaşmada belirtildiği şekilde taraflarca paylaşılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!