Toyota alanları üzdük, özür dileriz

Güncelleme Tarihi:

Toyota alanları üzdük, özür dileriz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2010 00:00

Toyota Başkanı Akio Toyoda, dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca Toyota otomobili gaz pedalındaki sorun nedeniyle geri çağırmak zorunda kaldıkları için özür diledi.

Haberin Devamı

JAPON otomotiv devi Toyota’nın gaz pedallarında sorun çıkan otomobilleri geri çağırmasına ilişkin Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu’nda açıklama yapan Toyota Başkanı Akio Toyoda, “Milyonlarca otomobilin geri çağırılması nedeniyle müşterilerimizden özür diliyoruz. Müşterilerimizin canını sıktığımız için son derece üzgünüz” dedi. Akio Toyoda, bir an önce müşterilerin kaygılarını ortadan kaldıracak açıklama yapacaklarını söyledi.
Bir aydan kısa
Toyota Sözcüsü Brian Lyons da, yeni gaz pedalı sistemlerinin fabrikalara gönderildiğini belirterek, şirketin yeni sistemleri bayilere göndermediğini çünkü parçaların tamir mi edileceği yoksa tamamen yenilerinin mi değiştirileceğine henüz karar verilmediğini söyledi. Lyons, Toyota’nın gelecek hafta sorunu nasıl çözeceğini açıklayacağını ve işlemin bir aydan kısa süre içinde bitirileceğini söyledi. Toyota’nın gaz pedallarındaki sorun nedeniyle çağırdığı araçların sayısı 7.5 milyona ulaştı. Yapılan açıklamalarda, Toyota’nın önceki gün 1.8 milyon otomobili Avrupa’dan, 2.3 milyon otomobili ABD’den geri çağırmasıyla başlayan süreçte tüm dünyada 8 milyon Toyota’nın geri çağırılacağı belirtildi. Toyota’nın 2009’daki sattığı araç sayısının ise 7.8 milyon olduğu biliniyor.
Hisseleri düşüyor
Toyota hisseleri ise son dönemdeki en kötü performansını gösteriyor. Hisseleri haftanın son işlem gününde yüzde 3.9 düşen Toyota’nın 21 Ocak’tan bu yana değer kaybı yüzde 15’e ulaştı. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch ise Toyota’nın durumunu ‘Negatif izlemeye’ aldı.
75 bini Çin’de
Toyota açıklama yaparak, geri çağırmaya konu olan sorunlu gaz pedallarının, Japonya, Avustralya ve Çin hariç Asya’da kullanılmadığını belirtti. Ayrıca gaz pedalı probleminin Çin’deki 75 bin Toyoto otomobilinde de yaşandığı bildirildi.

Haberin Devamı

Peugeout 107 ve Citroen C1’i geri çağrıyor

FRANSIZ Peugeot-Citroen Grubu, Peugeot 107 ile Citroen C1 modellerinde geri çağırma adımı attı. Şirketten yapılan açıklamada, bu iki modelin, her yıl yaklaşık 200 bin aracın üretildiği Çek Cumhuriyetindeki TPCA-Toyota Peugeot Citroen’in Automobile adlı fabrikada Doğu ve Batı Avrupa pazarı için üretildiği belirtildi. Geri çağırmaların ne zaman başlayacağı ya da kaç adet aracın  çağrılacağına ilişkin her hangi bir bilgi verilmeyen açıklamada, şirketin henüz problemin hangi aşamada meydana geldiğini araştırdığı vurgulandı.

Haberin Devamı

Davos’ta Güney Afrika’yı vuvuzela ile kutladılar

DAVOS’taki Dünya Ekonomik Forumu’nda, “Güney Afrika’daki 2010 FIFA Dünya Kupası’na Davos vuruşu” başlığında etkinlikler de düzenlendi. Güney Afrika Başbakanı Jacob Zuma yerel atkısı ve Güney Afrika maskotu ile forumda dikkatleri çekerken, Dünya Ekonomik Forumu Kurucusu ve Başkanı Klaus Schwab Dünya Kupası forması giyerek dün düzenlenen toplantıya katıldı. Ayrıca Klaus Schwab kürsüye çıkarak Afrikalılar’ın yerel bir çalgısı olan ‘vuvuzela’yı üfledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!