Toprak, 15 kurdele birden kesiyor

Güncelleme Tarihi:

Toprak, 15 kurdele birden kesiyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 1997 00:00

Haberin Devamı

Toprak Holding, bugün 15 yeni tesis birden hizmete açıyor. Bunlardan Eskişehir'de kurulan 7 tesisin kurdelesini Cumhurbaşkanı Demirel kesecek.

Türkiye'nin çeşitli illerinde toplam on beş tesisi bugün hizmete açan Toprak Holding, yıl sonuna kadar sekiz yeni tesisin daha temelini atacak. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından bugün Eskişehir'de açılacak olan yedi tesisle birlikte Toprak Holding'in 23 tesisinin toplam maliyeti 1 milyar dolar olduğu belirtildi.

Toprak Holding'in yeni tesislerinde yer ve duvar karosu, şilte ve plakalar ile izalasyon boruları, mineral hazırlama ve öğütme, yer ve duvar karosu yüzeyinde kullanılmak üzere frit ve akrilik küvet üretimi yapılacak. Yatırımları arasında bir de çocuk yurdu bulunan Holding'in tesislerinde yakıt olarak doğal gaz kullanılacak. Eskişehir'deki sanayi tesislerinin bulunduğu kompleks içinde sanayi ürünlerini sergileyecek show-room ile komplekste çalışanlar için kafeterya, restoran ve banka şubesi de hizmete girecek. Halis Toprak'ın sahibi olduğu Toprak Holding'in bugün Demirel tarafından kurdelesi kesilecek Eskişehir'deki yedi tesisi şöyle:

SERAMİK FABRİKASI: Toplam 130 bin metrekare'lik bir alan üzerinde kurulan Toprak Seramik Yer Karosu ve Duvar Karosu Fabrikası 600 kişiye istihdam olanağı sağlayacak. Yılda 14 milyon metrekare karo üretilecek.

FRİT TESİSLERİ: Yer ve duvar karolarının yüzeyindeki sır için gerekli olan fritin üretimini gerçekleştirecek olan Toprak Seramik

Karo Fabrikası Frit Tesisleri, 7 bin 200 metrekarelik kapalı alan üzerinde kuruldu. Günlük kapasitesi 50 ton olan fabrikada 50 işçi çalışacak.

CAMYÜNÜ FABRİKASI: Şilte ve plakalar ile izolasyon boruları üretecek olan İzotoprak Camyünü Fabrikası'nın kapasitesi yılda 11 bin ton. Fabrika üretiminin yüzde 40'ını ihraç edecek.

MADENCİLİK FABRİKASI: Geçen yılın sonuna kadar dört ayrı madencilik tesini işletmeye alan Toprak Holding Milas'ta bulunan tesiste sert mineral hazırlama, öğütme, stoklama birimi, Eskişehir'de ise sert-orta mineral hazırlama, öğütme ve stoklama birimi, Pazaryeri'nde de kil homojenizasyonu birimi gerçekleştirdi. Bu tesislerin faaliyete girmesiyle birlikte 130 kişiye istihdam imkanı sağlandı.

KÜVET FABRİKASI: Toprak Akrilik Küvet Fabrikası standart ve masajlı küvet üretimi yapacak. 50 kişiye istihdam olanağı sağlayan tesiste yılda 20 bin küvet üretilecek.

YURT VE SHOW ROOM: 20 bin metrekare arazide bin 144 metrekarelik alan üzerinde 6 katlı olarak yapılan çocuk yurdunu 150 kişi kapasiteli. Çocuk yurdu Toprak Holding tarafından Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na devredilecek. 5 bin metrekareden büyük kapalı alana kurulan show room'da ise, Toprak Holding ürünlerinin tanıtımı yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!