Toplu mekanda bedava internet

Güncelleme Tarihi:

Toplu mekanda bedava internet
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2019 08:30

Dünyanın dört bir yanından teknoloji firmaları ve profesyonelleri İstanbul’da Akıllı Şehirler Kongresi’nde buluştu. Kongrede, İstanbul’un teknolojiye ve akıllı şehirlere öncülük etmesi gerektiği vurgulanırken, İstanbul’da metrolarda, toplu mekânlarda ücretsiz internet hizmeti sunulacağı müjdesi verildi.

Haberin Devamı

YENİKAPI Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde üç gün sürecek 2019 Akıllı Şehirler Kongresi’nde (World Cities Congress ) çeşitli ülkelerden teknoloji firmalarının katılımıyla başladı. Alanlarında uzman konuşmacılar da kongre katılımcılarıyla buluşacak. Kongrenin dünkü açılış oturumuna İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal konuşmacı olarak yer aldı. Yıldırım, “İnternet yollarını, akıl yollarını daha da arttıracağız. Metrolarda, tamamen ücretsiz internet imkanı sağlayacağız. Toplu olarak insanların bulunduğu mekânlarda internete erişimi bedava yapacağız” dedi.

TEKNOLOJİ ÜSSÜ

Yıldırım, şöyle konuştu: “Avrupa yakasında Türkiye’nin teknoloji üssü olacak yapay zeka merkezini, Pendik’te Endüstri geliştirme bölgesini, Haydarpaşa’ya da tasarım merkezini, Eyüp Sultan’da tarım teknolojileri üssü ile sağlık alanında yeni çığırlar açacak bir biyo teknoloji vadisini hayata geçireceğiz. Bugün Türkiye, sağlık ürünleri için yılda 25 milyar lira harcıyor. İBB bütçesinden daha büyük. Bunun yüzde 95’ini biz dışarıya veriyoruz. Aşı için, ilaç için vesaire…Bu merkezlerde geliştirilecek yerli ve milli ürünlerle, bu kaynağın dışarı gitmesini önüne geçeceğiz. Aynı zamanda bu teknolojiye sahip bir ülke olarak gençlerimize iş, aş imkanı sağlayacağız. Akıllı şehrin kumanda merkezi, akıllı kent yönetim merkezi olarak Sancaktepe’de kurulacak. Şehri ait bütün veriler burada toplanacak. Akıllı afet yönetimi için binalara takılacak sensörlerle, yapıların titreşimleri 7-24 izlenirken, taşkından, doluya kadar her türlü doğal afetlere karşı erken uyarı sistemleri de bu şekilde tamamlanmış olacak”

Haberin Devamı

İnternet yollarını, akıl yollarını daha da arttıracaklarını kaydeden Yıldırım, “Metrolarda, tamamen ücretsiz internet imkanı sağlayacağız. Toplu olarak insanların bulunduğu mekânlarda internete erişimi bedava yapacağız. ‘Efendim bedava yaparsanız bu operatörler ne kazanacak’ diye düşünenler olabilir. Orada yapılan işlemlerin katma değeri, verilen o alt yapı hizmetinin kat kat üstünde. Dolayısıyla burada bir kayıp yok” dedi.

Haberin Devamı

50 TL YÜKLÜ FOTOĞRAFLI İSTANBUL KART

Açılış oturumunun ardından İBB Başkanı Mevlüt Uysal, Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a fotoğraflarının da yer aldığı ve 50 TL yüklenmiş İstanbul kart hediye etti. Yıldırım da Uysal ve Varank’a birer el çantası verdi.

TEKNOLOJİYE ÖNCÜLÜK ETMELİYİZ

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, teknolojideki hızlı değişime belediyelerin hizmetlerini uydurması gerektiğini hatırlatarak, “Biz şehirleri geleceğe hazırlayabiliriz. Şehir yöneticileri olarak bu konuda ne kadar öncü olursak, şehirlerimizi diğer şehirlerden daha cazip yapabiliriz. İstanbul olarak teknolojiden, akıllı şehirden, şehrin yönetiminden geri kalmadığımız gibi tam tersine öncülük etme zorunluluğumuz olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

10 BİNİ AŞKIN PROFESYONEL

AKILLI Şehirler Kongresi’nde, 10 bini aşkın sektör profesyoneli ağırlanıyor. Güvenlik, insan, yönetim, mobilite, çevre, yaşam, enerji, ekonomi alanlarında akıllı şehir çözümleri sunan World Cities Congress İstanbul 2019’da; kamu kuruluşları, ulusal ve uluslararası belediye başkanları ve yöneticileri, tekno parklar, mobil telekomünikasyon operatörleri, belediyeler, teknoji ve akıllı ev platform sağlayıcıları, sektörel ve sivil toplum kuruluşları, ödeme sistemi ve sağlık hizmeti sağlayıcıları ile sigorta şirketleri katılımcı olarak bulunuyor. Ulusal ve uluslararası yerel resmi delegasyonlar, şehir güvenlik otoriteleri, akademisyenler, kamu kuruluşları, ulusal ve uluslararası belediye başkanları ve yöneticileri, global teknoloji firmaları, bankalar ve finansal kurumlar, medya ve reklam, ödeme sistemi sağlayıcıları, son kullanıcılar, mühendisler, mimarlar ve endüstriyel tasarımcılar kongrenin ziyaretçileri arasında yer aldı. Akıllı şehir konsepti, bilişim teknolojilerinin şehir yönetim süreçleri ile birleştirilerek, sürdürülebilir şehirlerin yaratılması ana fikrinden yola çıkan Akıllı Şehirler Kongresi ile, çevreden sağlığa, güvenlikten afet ve atık yönetimine, kaynakların etkin kullanımına kadar insan hayatının her noktasındaki eylem ve işlerin yapay zeka algoritmaları, veri analizi, sosyal ağ analizleri, coğrafi bilgi sistemleri, dijital ve mobil teknolojiler ve benzeri imkanlar kullanılarak yeni bir yaşam tarzı oluşturulması hedefleniyor.

Haberin Devamı

ESENLER’E AKILLI ŞEHİR MERKEZİ

SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, da açılışta yaptığı konuşmada bugün Esenlerde akıllı şehir çözümlerini hayata geçireceklerinin müjdesini vererek “Esenler Belediyesi’ne devredilen 8.7 milyon metrekare alanla birlikte sıfırdan yeni bir yaşam alanı oluşturuyoruz. Bunun için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Esenler Belediyesi ve Büyükşehir Belediyemizle iş birliği halinde 5 yıllık bir ortak çalışmada karar kıldık. Böylece Esenler’de insanımızın hayatını kolaylaştıracak ve refahını artıracak birçok teknolojik yeniliğe imza atacağız” diye konuştu. Varank, burada kurulacak teknoloji geliştirme bölgesinin, İstanbul’un göbeğinde bilişim, yazılım ve akıllı şehircilik teknolojilerinin geliştirilip üretildiği bir ekonomik merkez olacağını ifade ederek, Deneyap Teknoloji Atölyeleri, bilim merkezleri gibi altyapılarla öğrencilerin de teknolojide alanında kendilerini geliştirme ve katma değer üretme fırsatına sahip olacağını anlattı.
Bu projeyle birlikte, teknoloji üretim kültürünü ve farkındalığını tüm şehre hakim kılmak istediklerini vurgulayan Varank, “Bu proje ülke genelinde bir rol model olarak takip edilecek ve büyük etki oluşturacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!