Toplu Konut'ta atılım hazırlığı

Güncelleme Tarihi:

Toplu Konutta atılım hazırlığı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 1997 00:00

Haberin Devamı

Toplu Konut İdaresi Başkanı Mehmet Kemal Ünsan, 8 yıllık zorunlu eğitime paralel projelerle atılım başlatacaklarını bildirdi.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Kemal Ünsan, duraklama dönemi geçiren idareyi, yeniden atılıma geçireceklerini söyledi. Ünsan, 8 yıllık zorunlu eğitimle de paralel olarak, Türkiye çapında geniş bir konut projesi başlatacaklarını açıkladı.

Ünsan, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, TOKİ'nin bugüne kadar 1 milyondan fazla konut kredisi sağladığını, ayrıca Ankara-Eryaman benzeri uygulamaların dar gelirli kişilerin konut edinmesi açısından bir umut olduğunu belirtti.

Konutun, Türk insanı açısından özel bir önemi olduğunu, TOKİ'nin ise bu konuda önemli bir işlev üstlendiğini vurgulayan Ünsan, ''Bir süredir atıl durumda bulunan TOKİ'yi tekrar atıma geçireceğiz. TOKİ, konut edinmek isteyen insanların tekrar umudu olacak'' dedi.

TOKİ'nin elindeki kaynakları sınırlı olmasına karşın, Türkiye çapında, 8 yıllık zorunlu eğitim ile de paralel konut projeleri uygulamayı planladığını açıklayan Ünsan, bu amaçla, yurt genelinde konut ihtiyacı olan illerde bir tarama çalışması başlattıklarını bildirdi.

Ünsan, konut ihtiyacı çok fazla olan ve bu konuda öncelikli illerin ve yörelerin belirlenerek, buralarda, 8 yıllık zorunlu eğitim uygulaması ile de paralel, bölge okulları, diğer okulları ve sosyal tesisleri ile birlikte büyük konut projeleri gerçekleştirileceğini kaydetti.

Sekiz yıllık zorunlu eğitim uygulaması için gerekli olan giderlerin karşılanmasında, TOKİ tarafından idare edilen Geliştirme ve Destekleme Fonu'nun (GDF) da kullanılacağını hatırlatan Ünsan, şunları söyledi:

‘‘Fona Başbakanlık tarafından yüklenen hizmetlerin tutarı 32 trilyon liraya ulaştı. Fonda ise sadece 12 trilyon liralık ödenek var. Ancak, Türkiye için bu kadar önemli olan projelere kaynak yaratılacağını, bulunacağını düşünüyoruz. Bunun için çalışıyoruz.''

Ünsan, ayrıca, çok kısa sürede Türkiye çapında iki büyük projeyi daha açıklayacaklarını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!