TOKİ Başkanı: Yarısı Bizden'e 495 bin kişi başvurdu

Güncelleme Tarihi:

TOKİ Başkanı: Yarısı Bizdene 495 bin kişi başvurdu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2023 09:38

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, gündeme ilişkin soruları NTV yayınında cevapladı. TOKİ Başkanı Bulut Yarısı Bizden kampanyasına ilişkin detayları açıkladı.

Haberin Devamı

Bulut'un açıklamaları şöyle:

Deprem her dönem belli dönemlerde depremden dolayı binalarla ilgili insanların hassasiyeti ortaya çıkıyor. Bu hassasiyetin hiç kaybolmamasını istiyorum. Depremi hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamalıyız.

Yarısı Bizden'in tam anlamı, vatandaşımızın net şekilde anlayacağı şekilde vatandaş, kentsel dönüşüm istiyorum diyor, devlet de senin yanındayım diyor. Ortaya çıkacak bedelin yarısını da devlet ödüyor. Vergi muafiyetlerinden tutun da taşınma, indirim konusuyla ilgili destekler vardı. Buna ilave olarak devletin ortaya koyduğu, vatandaşın da kentsel dönüşümü kendi talebiyle başlatacağı sürece geldik. Vatandaş kendisi binasının kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu gözlemlediğinde kampanyaya dahil olmak üzere katılıyor. Kampanyaya 495 bin kişi başvuruda bulundu.

Haberin Devamı

Vatandaşın kentsel dönüşümle ilgili bilgisi yoksa, 3/2 çoğunluğu sağlamak için uzun süre gerekiyor.

Ortalama bir süreç koyuyoruz 2 yıl. Bir buçuk yılda inşaat süreçlerimiz tamamlanıyor. Erken bitecek inşaatlarımız olacak. Bu maksimum süreyi gösteriyor.

5250 liraya kira yardımı yükseltildi. Taşınma yardımı yapılıyor. 100 m2 net 3+1 daireler. 3+1 konutlarda ortalama maliyetimizi 1,8 milyon lira gibi rakam ortaya çıkıyor. Bunun 900 bin lirasını vatandaş ödüyor. Vatandaş vadelendirmeyle ilgili kısmı 120 ay diyoruz, kısa sürede ödeyebilecekse ödüyor. Kendisi bankadan kredi kullanmak isterse 0,79 faizle alıyor. Bankayla uğraşmak istemiyorum derse TOKİ ile anlaşmak isterse yüzde 15'ini peşinat alacağız, geri kalanı 120 aya böleceğiz. Artışları da memur maaş tefe tüfe oranına göre seçiyoruz. Memur maaş artışı geçen yıl yüze 80 arttı. İki dönemde bizde artışlar yüzde 25'te sınırlı kaldı. Vatandaşın ödeme tutarlarına pek takılmaması. Ödemelerden ziyade can güvenliğini düşünerek konutun ihtiyacı varsa başvursun.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!