Tofaş yeni Doblo’yla devrim yaratacak

Güncelleme Tarihi:

Tofaş yeni Doblo’yla devrim yaratacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2009 00:00

Amerikalı Chrysler’le ortaklığa hazırlanan İtalyan Fiat Grubu’nun Uluslararası İş Geliştirme ve Powertrain Bölümü Başkanı Alfredo Altavilla, Tofaş’ın Fiat’ın geleceği için çok önemli ortaklık olduğunu belirterek, "Tofaş’ta doğru zamanda doğru işler yaptık. Tüm bunlar şu anki kriz sürecinde Tofaş’ın en önemli sigortası oldu" dedi.

2005-2007 yılları arasında Tofaş’ın CEO’luğunu yapan Altavilla, Tofaş’ın çıkışında büyük yer tutan Doblo’nun tamamen yenilenip bu yıl sonunda piyasaya sunulacağını hatırlatarak, "İkinci nesil Doblo, ticari araç pazarında bir devrim yaratacak. Krize rağmen 420 milyon dolarlık yatırımla ortaya çıkacak yeni Doblo hem teknolojisi hem platformu hem de motoruyla yeni bir dönemi başlatacak. Ticari araçtan fazlası olacak" diye konuştu. Fiat’ın Amerikan Chrysler ile yapmaya hazırlandığı ortaklığın da mimarı olan Altavilla, Tofaş’ın bu ortaklıktaki durumuyla için de şu değerlendirmeyi yaptı: "Chrysler ile ortaklık Amerikan hükümetinin otomotiv sektörüne yönelik sunacağı ikinci paket sonrasında şekillenecek. Biz uzun yıllardır Amerika pazarında yer almadığımız için bu pazarla ilgili tüm seçenekleri Chrysler’e bıraktık. Hangi modeli isterlerse o modeli Amerika pazarına sokacağız. Eğer Doblo ve Fiorino’yu isterlerse tabiki Tofaş devreye girecek. Kuşkusuz Ford Otosan’ın Amerika’ya ihraç edeceği Transit Connect bu seçimde önemli bir referans olacak."

Altavilla, "Ben söylendiği gibi otomotiv sektörünün geleceğini elektrikli motorlarda görmüyorum. Çünkü bu tip motorlarda batarya maliyeti 7 bin Euro’lara ulaşıyor. Bu da tüketicilerin alım gücü için çok mantıklı değil" dedi.

İç pazar yüzde 38 daraldı

TÜRKİYE otomotiv satışlarındaki gerileme şubat ayında da devam etti. Toplam otomotiv pazarı şubat ayında önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 38.3 daraldı. Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) verilerine göre, şubat ayı binek otomobil satışları 14 bin 492 adet, hafif ticari araç satışları 7 bin 250 adet olmak üzere toplamda 21 bin 742 adet oldu.

6 bin Euro’ya giyilebilir otomobil

ÖZELLİKLE Japon markaları tarafından geçen iki yıl içinde gündeme gelen giyilebilir otomobil konsepti, Airpod adlı şirket tarafından satışa sunulur hale geldi. Cenevre Fuarı’nda ilgiyle izlenen teknolojilerden biri olan bu model tek koltuklu ve yukarı doğru açılan kapısı kapandığında ön cam olarak kullanılıyor. Direksiyon yerine bir joystikle kontrol edilen Airpod, bulunduğu noktada 360 derece dönebiliyor. Bu model 6 bin Euro’ya satılacak.

Küçük Golf eylülde geliyor

VOLKSWAGEN’in B sınıfındaki başarılı modeli Polo, yeni yüzünü ilk kez fuarda gösterdi. Doğuş Otomotiv-VW Binek Genel Müdürü Vedat Uygun, haziran ayında Avrupa’da yola çıkacak Polo’nun eylül ayından itibaren Türkiye’de 29 bin TL’den başlayacak fiyatlarla zatışa sunulacağını söyledi. Scricco ve Golf 6 ile başlayan yeni VW yüzüne sahip Polo’nun yeni motorlara sahip olacağını belirten Uygun, "Markanın yeni 1.2 litrelik TSI motoru ilk kez Polo’da kullanılırken, 1.6 litrelik yeni dizel motor ve 1.4 litrelik benzinli motor diğer iki alternatif olacak" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!