TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan mesaj: Oda ve borsa camiası yeşil pasaportu hak ediyor

Güncelleme Tarihi:

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan mesaj: Oda ve borsa camiası yeşil pasaportu hak ediyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2023 07:00

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, oda ve borsa camiası için yeşil pasaport talebini gündeme getirdi. Hisarkcıklıoğlu, TOBB Ekonomi Şûrası’nın toplanmasını da istedi.

Haberin Devamı

Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı 79. Genel Kurul Hizmet Şeref Belgesi töreninde yaptığı konuşmada “Bizler, dün olduğu gibi bugün ve yarın da ülkemizi daha güçlü daha zengin, daha müreffeh yapmak için, emek verecek, çalışacak, üreteceğiz. Yine sizin başlattığınız ‘istihdam seferberliği’nde, ‘nefes kredisi’nde ve ‘Türkiye’nin otomobili’nde olduğu gibi, bundan sonra da devletimizin bize verdiği her görevde, Türk özel sektörü adına çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Daha hızlı koşmaya hazır olduklarını kaydeden Hisarcıklıoğlu “Bunu mümkün kılmak için başta finansmana erişim olmak üzere, karşımıza çıkan zorlukları sizinle paylaşmak istiyoruz. Sizin çözüm odaklı yaklaşımınızın, iş dünyamıza büyük moral vereceğine inanıyoruz. Bunun için de yine sizin liderliğinizde ve uygun göreceğiniz bir tarihte, yaşadığımız sıkıntıları aktarabileceğimiz, TOBB Ekonomi Şûrası’nın düzenlemesini takdirlerinize arz ederiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘MÜJDE GELECEĞİNE İNANIYORUZ’

Oda ve borsaların sadece günü kurtarmak, mevcutla yetinmek gibi bir anlayışta asla olmadıklarını kaydeden Hisarcıklıoğlu şöyle devam etti:

“Ülkemizi yurtdışında da en üst düzeyde temsil ediyoruz. Milletlerarası Ticaret Odası’nda, Avrupa Odalar Birliği’nde, İslam Odası’nda, Türk dünyasını bir araya getiren Türk TSO’da ve hatta Asya-Pasifik Konfederasyonu’na kadar, küresel platformların tümünün yönetimlerine giriyoruz. Buralarda, Türk iş dünyasının sesini duyuruyor, hakkını savunuyoruz. Ülkemize yeni ihracat ve yatırım imkânları sağlamak için uğraş veriyoruz. Ama ne yazık ki, buna liderlik edenleri, vize kuyruklarında bekletiyoruz. Oysa özel sektörün kanaat önderlerinin dış temaslarını kolaylaştırmamız lazım ki, yolumuz açılsın. Dolayısıyla oda - borsa camiamızın da, yeşil pasaportu fazlasıyla hak ettiğini düşünüyoruz. Her zaman olduğu gibi, reel sektörün yanında duran sizden, bu konuda da müjdeler geleceğine inanıyoruz.”

 

BAKMADAN GEÇME!